dilluns, 29 de desembre del 2014

UNA PARELLA A LA TERRASSA.

La festa és la celebració del 50è. aniversari de l’holding d’empreses. Primer, els responsables de direcció fan els habituals discursos, elogiant els bons resultats econòmics dels diferents departaments. Després, dels consegüents aplaudiments, el manager general dóna la benvinguda als membres de dos nous departaments annexionats. Provenen d’una empresa subsidiària, recentment adquirida pel grup. 

Ja acabada la part oficial i seria de l’acte, tothom s’escampa pel saló cercant beguda i coneguts amb qui xerrar, segurament per fer una mica de politiqueig empresarial. Alguns mal pensats això li diuen: fer la pilota. Cerquen relacionar-se amb altres components de l’empresa i per què no, si es troba parella que també ho desitgi ballar en el saló contigu. Toca meravellosament l’orquestra contractada per l’esdeveniment. 

De sobte la Query i el Fred és troben al recollir unes begudes en la barra oberta. Sorpresos es miren i es reconeixen l’un a l’altre. Amistosament és fan dos petons a les galtes. Estan molt contents de tornar-se a veure. 

Recorden temps enrere, mentre amb paraules trivials es saluden. Junts havien estudiat la mateixa carrera a la Universitat. Havien format part de la mateixa colla, que resseguien els locals de moda, bars i discoteques. Fins i tot, havien estat en algun “botellot”. D’aquells organitzats en descampats on tothom feia gatzara. Per cert, bastant desordenadament. 

Però, en acabar el estudis havien agafat diferents camins. El Fred, havia marxat a l’altra punta del país atret pel sol d’Andalusia. Ella, la Query, així  fa dir-se fugint del seu nom real -un vulgar Caritat-, va seguir a un xicot que li va fer creure li donaria, com a penyora, totes les  estrelles del firmament.  

Han passat quinze anys i cap dels dos ha trobat un punt d’ancoratge. Tant mateix sembla que tots els ports recorreguts en aquest temps, tinguessin els norais compromesos per a embarcacions de llarga estada. 

El Fred es sorprèn de l’agradable encontre i s’adona que aquella noia més o menys agradable, potser un xic tímida i no gaire graciosa, no té res a veure amb l’actual. Recorda amb desgrat unes gruixudes olleres fosques que li emmascaraven el rostre, que ara compren era simpàtic i alegroi. 

Aquell cabell curt i mal tallat, ara és una cabellera llarga que li cau en una suau melena per damunt l’esquena. El serrell ben tallat li espurneja la cara donant encara més vivor als seus ulls. També li dissimula el front, potser un xic gran, com a mostra de la seva capacitat intel·lectual. Les ulleres han desaparegut i els ulls emmarcats per les pestanyes i les celles són d’un verd lluminós. Com si fossin el verd del fons del mar en una cala profunda. El vestit li cau com un guant, oferint a la seva mirada especulativa, tota una simfonia engrescadora de formes suggestives. 

La Query, observa els canvis que la vida han operat en el noi. Ha perdut les marques d’aquell acne que transformava el seu rostre. Agreujat, sobretot, per la mania de prémer els granets purulents. Curiosament els cabells resten indemnes al vici de passar-se repetidament les mans i estireganyar-se’ls. Porta unes ulleres de pasta modernes que deixen veure uns ulls negres que regiren el seu cos, adorant la seva figura femenina. 

L’alegre i bulliciós ambient de la festa va que el calor sigui asfixiant. Tampoc permet el mantindré cap conversació per saber noves dels antics companys. Agafant cadascun un got llarg de beguda surten a la terrassa. El cel esta il·luminat per la llum dels fanals de la ciutat que és reflexa en el cel donant-li una tonalitat rosàcia.  

Poc a poc, tenint com a teló de fons la llum de la sala. Escoltant la música que vibra melodiosa i travessa un finestral, que algú a obert a la nit. Aleshores, lentament van desgranant, confidència rere confidència, les seves respectives existències.  

Els llavis de la Query són molsuts, i mig oberts ofereixen la visió d’una blanca dentadura i la punta d’una llengua rosada. Un glop, una confidència, un altre glop, i una nova confidència. Fins que finalment s’acosten les cares i amb els llavis aspiren l’aroma de l’altre. Després, primer un lleuger petó, suau com la carícia d’una aura. Després un de més fort, com una glopada de vi dolç. Tot seguit un d’absorbent, com si la vida fos donada pel frec a frec dels llavis. Això, els fa adonar-se que aquella alegra camaraderia de joventut, encara porta a dins i amagada una llavor encara viva i que resta ansiosa a provar un nou món.

El Fred diu:
¾    I si...
La Query contesta:
¾    Ara, a bé de...
Ell respon:
¾    Tal vegada, potser...
¾    Tal vegada, creus què...
¾    Sí...
¾    Ara, amb tants anys viscuts...
¾    Sí, però encara som vius... què vols esperar?
¾    Res! serem prou francs?
¾    Sí?
¾    Sí! 

Aleshores, deixen els gots. S’agafen de la mà i marxen dissimuladament de la festa vers una il·lusió pels anys vinents. 

Miquel Pujol Mur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada