dimecres, 3 de desembre del 2014

LA LLIBRETERA DINS LA LLUM. Frank Andriat.

Feia dies que no feia cap comentari de llibres, i ara tot de cop, dos en pràcticament una setmana. Però és que al llegir el llibre he gaudit molt de la forma d’expressar-se de l’autor. Aquest llibre és una manera d’entrar en les idees i els pensament dels personatges, amb les seves mancances, temors i els seus amors. 

La novella, he dit moltes vegades que no m’agraden els llibre gruixuts ni complicats, per mi llegir es passar una estona entretinguda i fàcil Es editat per Sd-edicions, dins la col·lecció “La caja de laca” narrativa segle XXI. L’obra té una extensió de 158 pàgines i una magnifica traducció al català de Ann Casassas. Un llibre curt i de fàcil lectura. i amb un dedicatòria que diu.: Al llibreters, a les paraules vives que comparteixen. 

Els escenaris són limitats, més que res, un tren i una llibreria però les vides de tots ells omplen els espais. A pesar de què hi ha uns flash-back en la seva estructura és fàcilment comprensible. 

Frank Andriat és un escriptor nascut a Brussel·les l’any 1958, és autor de nombrosos articles i llibres d’assaig i de ficció per a adults; compta, a més, amb una extensa producció de títols de literatura juvenil. La llibretera dins la llum és una de les seves últimes novel·les i la primera que es publica al nostre país. 

Amb “La llibretera dins la llum”, Frank Andriat ret homenatge als llibreters i a l’univers de llibres que envolta la seva vida. A la seva petita llibreria, la bella i jove Marilina llegeix un text que la fa estremir; igual que la protagonista del relat, també ella va patir en el passat un drama que amaga a la mirada dels altres. 

Andriat teixeix la trama d’aquest sensible relat amb una delicada filatura. Trens, llibres i vells secrets que triguen a aflorar van veient la llum a mesura que el lector s’endinsa en les pàgines del llibre. 

Com sempre vull fer comentaris sobre qualsevol obra que no hagi llegit i tampoc que hagi deixat per acabar. 

Aquest escrit no vol ser cap judici sobre el valor artístic ni d’escriptura del llibre només és una breu ressenya d’haver-lo llegit. M’agradaria si algú l’ha llegit conèixer el seu parer. 

Text i recull dades: Miquel Pujol Mur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada