dissabte, 13 de desembre del 2014

ON HA QUEDAT EL SETÈ MANAMENT?


Agafeu-lo, que m’ha robat una gallina! Cridava la mestressa de casa, quan veia aquell pòtol, encara jove, que s’escapava i les cames li tocaven al cul.

Si serà desgraciat! Valdria més que busqués feina i es guanyés les garrofes com hem de fer tots. Justament era la gallina més ponedora que teníem!

Ella, una persona íntegra, que no hauria enganyat mai a ningú, justament a ella li havien d’anar a amargar el dia...  el dia del seu sant!

A l’escola, i també els pares, sempre els havien educat i inculcat, amb molt de fervor, el compliment dels Manaments de la Llei de Déu. En aquella època que els pecats estaven a l’ordre del dia, sabien perfectament que si trencaven el setè, “no robaràs”, a més de confessar-se, també havien de restituir la cosa robada, que volia dir retornar-la al seu amo.

Bé, això passava ja fa uns quants anys...

Quant pujava les escales del metro a Barcelona, m’han robat el mòbil –explicava la Irene a la seva amiga.

Ah sí? I com ha estat això?

Doncs mira el portava a la bossa i potser es veia una mica. N’hi ha que sempre vetllen pels descuidats! Com que jo no robaria res a ningú, mai no penso que a mi m’hagin de robar res.

Saps què em va passar a mi, un dia, al mercat del dissabte? Quan ja tenia el carro ple amb tot el que havia comprat, mentre parlava amb algú, quan me’n vaig adonar el carro ja no hi era.

Quina ràbia... no?

Sí, molta... però com que hi ha tanta gent aturada que diuen que no cobren res. Al final gairebé ho vaig voler justificar pensant que potser era algú que no tenia res per menjar, que potser li feia prou falta...!

Això altra li pot passar a tothom, en qualsevol lloc... el dia menys pensat


Aviat tindrem a punt el xalet nou, amb una piscina molt més gran que la que tenim ara. Tindrem una cambra de bany per cadascú, no ens faltarà de res diu el marit

I amb el servei, ja hi has pensat? Amb la casa més gran necessitarem més gent per cuidar-la. Ah! I una cuinera que sigui bona, no com aquella que només sabia fer ous ferrats! replica la muller.

És clar, no pateixis! Amb aquesta targeta de color fosc, no ens cal patir per res... És una meravella! Aquest any farem un viatge fantàstic per les vacances. On vols anar?

No ho sé, primer em faré l’operació d’estètica i després ja ho decidirem!


Mare, mare... a l’escola ens han demanat si ens volem fer voluntaris  per a la campanya solidària del  Gran Recapte d’Aliments! diu el nen que té 12 anys.

Què dius dels aliments? No t’he sentit bé.

Sí...! Que hi anirem uns quants nens amb la nostra tutora, el dissabte al súper,  per col·laborar amb aquesta recollida d’aliments que fan, per a la gent que és pobra.

Pobra? Ara no n’hi ha de pobres! Era abans que passaven per les cases a demanar caritat... Últimament  tothom cobra la pensió, l’atur, el subsidi o la PIRMI.

Jo tinc un company, a classe, que el seu pare s’ha quedat sense feina i diu que, fins i tot, haurà de canviar de col·legi, perquè no el poden pagar i també m’explica que hi ha moltes famílies que encara s’ho passen més malament que  ells.

Tu el que has de fer és estudiar perquè quan siguis gran puguis trobar un bon lloc de treball, igual que el del teu pare!


Així estem ara a  l’actualitat. No hi ha Manaments de la Llei de Déu! Els poderosos es fan les seves lleis... cadascú a la seva manera.  La corrupció ha fet estralls!
 




El més trist  és:

Que a la presó només n’hi van uns quants. No tots els que roben arriben a entrar-hi.

Que la llei no és igual per a tothom, com va dir un dia el rei Joan Carles I

Que  robar ja no es considera  un pecat



I el pitjor de tot:

Al món, encara es moren gent de gana

Els que van a la presó,  els hem de mantenir entre tots

A les presons... diuen que hi ha prou comoditats

Els que viuen al carrer, ho fan amb més precarietats

Ningú restitueix res del que ha mangat!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada