dimarts, 2 de desembre del 2014

LA JOVE CASTANYERA

 

Us recordeu de la castanyera d’en Ferràndiz ?
La jove castanyera que surt al vespre a vendre castanyes, i la seva tia li diu que en vengui moltes perquè  son molt pobres i necessiten els cèntims.
 Però resulta que s'hi acosta un pobre molt pobre i li regala una paperina  de castanyes. I aquest ho diu a d’altres que hi van i al final hi ha una cua de indigents que necessiten menjar , i la Marina( que així es diu la petita castanyera) no té esma per dir que no.
 A la nit arriba a casa amb gairebé cap diner.
La seva tia s'enfada  molt i l'envia al llit sense sopar i a l'endemà li diu que si torna a fer el mateix no cal que torni a casa.
I com que es repeteix l'historia la nena no gosa tornar a casa i trista es queda a la paradeta sense castanyes i sense cèntims. Al fina, esgotada, s'adorm.
I com que ha estat tant bona, baixen uns angelets molt bufons del cel i li encenen el foc de l'estufa i porten molts moniatos i castanyes i quant la castanyera es desperta té una gran alegria.
Mentre, la seva tia estava nerviosa i espantada perquè la Marina no havia tornat a casa i va sortir a buscar-la i quan va arribar a la parada va veure el miracle i li va demanar perdó per haver-la renyat i es va posar a ajudar-la i les castanyes no s'acabaven mai i tothom va poder menjar moltes castanyes i molts moniatos (els que pagaven i els que no pagaven ).
Aquesta és l'historia. Però a mi el que em fascinava eren  els dibuixos. Les cares rodonetes dels personatges, els colors, la felicitat que tenien els seus personatges.
Recordeu les il·lustracions de comptes com  Barbaroja ,La Rateta que escombrava l'escaleta, Olga y el viscúter, L'Urbà Ramon,  La ardilla acendosa………etc,etc
                                                                                                   



Només puc dir que en aquests moments la castanyera m'ha despertat molts records infantils.

                                              
                                                                       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada