dijous, 14 d’agost del 2014

UN ESTIU PASSAT PER AIGUA


Una altra nit de pluja i el mati emboirat. Som a mig agost i no hi ha hagut una sola setmana sencera que fes bon temps. Pluges, bromes, boires, i alguna pedregada, també alguna ullada de sol  i poca calor, és la constant d’aquest estiu, almenys en aquestes  zones de muntanya.
Per la gent a qui no agrada la calor fa un estiu ideal, però per els que ens agrada gaudir de la calor i el bon temps ho tenim malament, ens fa un estiu passat per aigua. El mal temps es un altre obstacle en les feines del camp i en festes i  celebracions populars d’aquesta època d’estiu.
Pels pagesos, ja va ser difícil recollir les collites de cereals,  per les pluges de juliol, ara també costa de recollir farratges per l’hivern a l’agost, si bé l’herba és abundant se’ls fa molt difícil poder-la recol·lectar, perquè es necessita uns dies de bon temps per assecar-se i poder guardar-la.
Pels voltants de la mare de Déu d’agost, es celebren en les nostres contrades moltes Festes Majors, molts poblets petits i grans fan aquests dies la seva festa grossa. S’organitzen molts sopars i dinars a l’aire lliure, a més de concerts i del ball a la plaça o a l’envelat. Alguns àpats  ja s’han hagut d’anular, altres busquen zones amples on poder encabir-hi tanta gent, en alguns llocs la gent han menjat  a peu dret amb el plat a la ma, per resguardar-se de la pluja, igual que els balls i concerts a l’aire lliure, han hagut de canviar d’emplaçament . Total unes festes una mica deslluïdes.
 
Encara que també hi ha coses bones amb tanta pluja, fa que ens estalviem de regar, tenim aigua a dojo i els camps i prats hi ha molta verdor i els boscos de moment no hi ha tan risc d’incendis.  Surten els primers bolets i en els boscos ja es  veuen els  primers boletaires.
Com diuen al mal temps bona cara, i conformar-se amb el que hi ha . Potser tindrem una molt bona tardor, potser faré l’estiu que no ha fet ara , i si no a esperar que el proper any sigui millor.

13/08/1014/
 

2 comentaris:

  1. I tant , Anna, al mal temps bona cara, quin remei...Jo no recordo ( i en tinc molts per recordar) cap estiu com aquest...Potser si que a la tardor anirem a prendre el sol, ves a saber. Sort que tindrem aigua per temps i això és bo!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet és un estiu ben peculiar. Se'n veuen pocs tant frescos i plujosos. Con en totes les coses sempre cal buscar el costat bo, en aquest cas l'abundor d'aigua.
      Una abraçada, M. Roser.

      Elimina