dimecres, 25 d’abril del 2018

UN ROSER PER SANT JORDI


Es va aixecar molt aviat al matí, era el dia de sant Jordi i tenia ganes de sortir i gaudir de l’ambient festiu del dia. Passejar entre les parades de llibres i roses, respirar el perfum de l’aire del matí i de les flors, omplir la retina dels vius colors d’aquestes, admirar la rosa groga, estrella d’aquest any  per la seva simbologia de llibertat. Tenia ganes de buscar els llibres més adients per regalar. Ja havia pensat algun títol pel marit, però li faltaven encara els dels fills i néts.

Mentre s’estava arreglant anava pensant en quins llibres compraria, quin agradaria més als més menuts;  algun conte especial pels petits, que sempre esperen amb interès el llibre de l’àvia. Ja espero amb il·lusió les roses que em portaran avui- pensava- No sé perquè em fa il·lusió que me'm regalin forces  en aquest dia, m’agrada reunir un bon grup de roses que les poso en un gerro, després deixo que s’assequin ... Fins fa poc la dona tenia les seques de l’any passat , que va llençar per fer lloc a les d’aquest any. A veure quina serà la primera que em portaran –pensava contenta.

En aquell moment arriba el marit que feia estona que havia sortit i després de fer-li un petó i desitjar-li un ...” Bon Sant Jordi”  li va donar un paquet gros ben embolicat. La va dona arrencar depresa el paper lluent i va aparèixer una torreta amb un gran  roser ple de roses i poncelles vermelles,
¾    Com t’agraden tant les roses  amb aquestes en tindràs bona part de l’any.

La dona li va tornar el petó i li va donar les gràcies amb cara de circumstàncies, va dir que li havia agradat molt i a la tarda  plantarien el roser al jardí. Dintre seu estava decebuda, però no calia amargar el dia a ningú.   Encara que llavors va pensar si en comptes de comprar el llibre que tenia pensat  per ell li compres un diccionari? No, no serè tant dolenta, però de ganes no me’n faltarien. Almenys espero poder aconseguir fer un bon ram, amb les roses  que em portin els demés.

Abril de 2018

2 comentaris:

  1. Caram, hi ha persones difícils d'acontentar...Un roser sense, què més volia!!!
    Bon vespre, Anna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home, penso que si esperes una rosa i et porten un roser et pots sentir una mica decebuda , encara que la dona ho va intentar disimular i en el fons va agrair el detall que ell li va tenir.
      Petonets M. Roser.

      Elimina