dijous, 20 de març del 2014

AMATLLER FLORIT


L'ametller és un dels primers arbres en florir encara en temps de ple hivern, quan els sol comença a escalfar una mica, l'ametller ja es desperta i es comença a omplir de flors blanques o rosades que anuncien alegrament que la primavera s'acosta i va omplint de color el trist paisatge hivernal.

 
Aquest any ja fa dies  que en alguns llocs han començat a florir els primers ametllers, camps i marges s'alegren amb el color;  aviat nous arbres s'afegiran a la floració i entrarem  de ple a la bonica estació de les flors.
 
Aquest poema de Joan Maragall, en aquests dies d'anticipada primavera,  ens seveix com a homenatge al primerenc ametller.

A mig aire de la serra
veig un ametller florit
Déu te guard bandera blanca
dies ha que te delit
 
Ets la pau que s'anuncia
entre el sol núvols i vent.
No ets encara el millor temps
però en tens tota l'alegria.
 
 
19/03/2014



2 comentaris:

  1. Bonic poema el d'en Maragall i preciosa la flor de l'ametller, que aquest any ha florit abans d'hora...Aquí ja s'han marcit les flors i els ametllers estan plens de fulles...Esperem que les glaçades tardanes, no facin de les seves!
    Petonets Anna.

    ResponElimina
  2. Si que es maco aquest poema d'en Maragall i els ametllers florits . Esperem que no vinguin gelades i facin eles fruits malbé.
    Petonets primaverals M. Roser

    ResponElimina