dilluns, 10 de març del 2014

FIRA DEL VI I DEL FORMATGE A BERGA.

El passat 15 del present mes l’ajuntament berguedà va organitzar la Fira del Vi i del Formatge a la nostra ciutat.  

Han estat presents tota una sèrie d’actuacions artesanals dedicades al món del vi de la terra, als formatges amb diferents elaboracions, embotits del país i  el nou món de la cervesa de producció comarcal. 

A més com cada dissabte  es podia gaudir de l’habitual Mercadet al passeig de la Indústria.  

 
Les parades de la Fira eren establertes preferentment a la plaça de Sant Pere. La coneguda plaça, per ser la de la Patum, en aquest dia tot el seu soroll provenia només de les veus de les persones demanant informació, les corresponents respostes del comerciants, les rialles del infants i la joventut, i finalment una vegada tancat el tracte, la compra de productes per satisfer el gust del consumidor. Cares contentes i com es diu actualment: Bon rotllo! 
 
A la plaça Viladomat també havia una extensió amb parades artesanes que no havien cabut en la plaça Sant Pere i que iniciaven la passejada pel Mercadet ple de botigues de robes, fruites, calçat, herbes i tot un seguit de productes per el vestir, el menjar i del parament per les cases.  

Tot un dia de festa, acompanyat d’una temperatura inhabitual en el mes de febrer, que convidava a gaudir el fet festiu i de passejar saludant als amics i coneguts. 

M’encantà enormement un cartells informatius del món dels formatges i el vi que sempre és una mica més de cultura a afegir al nostre pensament. 

Una actuació que sempre és d’agrair a l’ajuntament i que dóna vida al poble i atrau a forans a conèixer la ciutat i el tarannà dels seus habitants en aquests moments crítics. 

Esperem que aquesta nova idea pugui ser celebrada en propers anys.  

Miquel Pujol Mur.
Fotografia: M. Rosa Planell Grau.

2 comentaris:

  1. Aquestes fires artesanals estan molt bé. llàstima que vaig ser fora i me la vaig perdre. Amb la teva descripció en tenim una mica de tast.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amiga Ariadna, Aquestes fires de nivell municipal val la pena conèixer-les ja què donen vida al poble en aquests moments tan delicats de les economia.

      Elimina