divendres, 22 de novembre del 2013

XXIII RETAULE DE SANTA MARIA I SANT URBICI A SERRATEIX.

Com en una altra ocasió anys enrere, el dia 5 d’octubre d’enguany a les 9 de la nit, vam baixar fins al Monestir de Santa Maria de Serrateix a veure el retaule da Santa Maria i Sant Urbici. 

 
La representació està programada en les anomenades Festes d’Octubre que organitza i produeix el Patronat d’Amics de Serrateix amb la col·laboració de l’Ajuntament de Viver i Serrateix. 

Els autors de del retaule són Mn. Climent Forner i Josep M. Badia i la direcció escènica de Josep M. Simó. 

L’obra representa en diferents quadres l’existència del monestir des de la seva creació per uns monjos que arribaren a aquestes terres fugint dels muslims, l’elecció de l’abat, la protecció del comte de Cerdanya, Oliba Cabreta i la seva família, la consagració de la nova església, els temps difícils, el renovellament i la construcció del claustre actual. I per últim l’apoteosi final. 

Els seus llegidors o introductors que donaven l’explicació de cada quadre ens va agradar força. L’espectacle ha millorat en la música i el joc de llums força aconseguits li donen més prestacions.  

Particularment dic que la representació i els quadres estan força aconseguits. Una petita pega és a l’escoltar les paraules dels actors, crec que és un xic millorable. Hi ha que dir que els actors són vocacionals, persones del poble de Serrateix i voltants. 

El conjunt de totes aquelles coses intangibles que té la representació d’una obra escènica ens va fer gaudir mentre va escenificar-se.  

Després va cantar el Cor Juvenil del Conservatori Municipal de Música de Manresa sota la direcció de Francesc Vallès i l’acompanyament musical de Lluís Roselló. Ens van cantar un extens i bell repertori, i era tot un goig escoltar com les pedres transmetien la harmonia i sonoritat d’unes veus que cantaven com a àngels. S’escoltava amb interès i el mut homenatge de la bellesa mitjançant les veus dels cantants ens ompli de joia. 

Millor no podíem passar una nit, allunyats del televisor i la violència de  les seves pel·lícules.  

Per finalitzar llesques de pa per torrar a la brasa de les fogueres, xocolata i fuet per a tothom. 

Una bona vetllada per no oblidar i recomanar-vos  si us és possible assistiu el proper any. 

Miquel Pujol Mur.
Fotografia: M. Rosa Planell Grau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada