diumenge, 31 de març del 2019

UN PICAPORTA ORIGINAL .Quan vam llogar aquella casa en aquell poblet de muntanya, ja ens va cridar l’atenció aquell picaporta, amb una ma femenina trucant, aquesta molt ben cuidada i amb un gran anyell, denotava que havia estat una casa senyorial. Ara, la casa, vella i amb moltes reformes a sobre , era una casa de vacances adaptada als nous temps, i ven poca cosa guardava del primitiu aspecte,  llevat d’aquella porta  (restaurada) amb el  baldó tan original . Al costat un timbre refulgent desentonava una mica, però destacava la utilitat.

Vam decidir aprofitar la setmana santa, per instal·lar-nos allà i conèixer una mica l’ambient . També teníem projectat  fer algunes sortides pels voltant, i pels sud de França. El primer dia al vam passar arranjant la casa, i vam conèixer el restaurant. No teníem ganes de començar cuinant. A la tarda vam coincidir amb els veïns de la casa propera i ens vam convidar a una excursió pels redós, l'endemà. La caminada no era massa pesada ja que hi venien molta quitxalla, els nostres nens ja s’havien fet amics dels seus i van  insistir per anar a la sortida. Com era bo conèixer la gent , ens hi vam apuntar.

El tercer dia de no parar, amb la Raquel vam decidir que com que ja ens havíem fet coneixences , ara calia fer alguna de les sortides dels que teníem  nosaltres programades, el dia següent aniríem a aquelles coves prehistòriques de sud de França i a aquell poble situat entre les altes muntanyes pirinenques, famós a l’hivern pel esquí i tot l’any per les aigües termals, amb un parc temàtic molt important. Els petits ja remugàvem, però al final , la novetats també els atreien.

Vam a anar a dormir molt tard, teníem coses a fer,  els petits ja feia hores que roncaven. Estàvem cansat i baldats, havien de descansar per estar frescos al matí, tot i que la ruta no era massa llarga. Dormíem profundament, quan ens van despertar aquells trucs forts a la porta, primer no sabíem ni que eren. La Raquel estava espantada em vaig aixecar i vaig veure que no hi havia llum. Amb el mòbil vaig obrir la finestra. A baix al costat de la porta unes quantes persones que picaven amb la balda i  cridaven...  a l’entorn tot era fosc,
¾    Que passa? –vaig dir.
¾    Sortiu despresa de la casa, que ha caigut un cable elèctric  i sembla que hi ha foc a la part del darrera. Tot el poble estem sense llum.

La Raquel que era al meu darrera ja va sortir disparada a buscar les nens que dormien a l’habitació del darrera, al arribar allà ja es notava l’olor del fum que es filtrava per la finestra. Amb els llum dels mòbils i els nens embolicats amb una manta van intentar sortir per l’escala, però hi havia molta fumera i van tancar la porta de nou. En aquell moment arribaven els bombers que van cridar que no sortíssim per l’escala. Ens vam tancar tots quatre a la saleta que donava al davant. Al cap d’una estona de neguit , un parell de bombers picaven a la porta del balcó. Amb una escala van baixar primer els nens i després  a nosaltres, mentre uns altres apagaven el foc que encara no era massa intens. Els veïns ens van fer anar a casa seva a acabar de passar la nit, tot i que ja clarejava, els nens els calia retornar-se del ensurt i a més portaven poca roba
.
Tot i que va ser molt aparatós, per sort no va ser res greu. L’excursió va quedar aparcada. Vam passar el dia traient les coses i obrint finestres. Com es tenien d’arreglar alguns desperfectes, a la tarda vam tornar cap a Barcelona, tot i que vam tenir ofertes d’algunes persones del poble que ens quedéssim a casa seva. Al marxar i tancar la porta vam acariciar la mà del baldó, que aquella nit havia fet un gran servei, i potser fins i tot ens havia salvat la vida,  dient-li  fins la tornada, així que tot tornés a estar a punt tornaríem de nou a aquella casa i aquell poble, on en tant pocs dies havíem conegut i fet bons amics.

 27/03/2019/
.

2 comentaris:

 1. Fixat, havien anat a viure aventures i al final en van viure una que no havien previst...Una mà molt oportuna, mà de dona, és clar!!!
  Petonets, Anna.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tens raó M. Roser, a vegades buscant aventures, la vida ens sorpren amb d'altres que no haviem buscat i si acaben bé estem de sort. Els desperfectes i tot el demés s'arregla.
   Una abraçada.

   Elimina