diumenge, 10 de març del 2019

EN PIPO EL PALLASSO



( Qui és en Pipo i per què plora? ) 

En Pipo, és un pallasso molt trempat, que alegra les festes infantils i molts espectacles per nens. La cara tota blanca, la boca grossa  on destaquen els gruixuts llavis vermells junt amb el gros i rodó nas també vermell i aquells ulls grossos negres tan oberts que es belluguen constantment ja son motiu per aixecar els somriures infantils, tot i el seu posat seriós, però de la manera que explica les coses i els acudits promou unes grans  riallades. Els petits l’estimen molt i sempre criden  Pipo...Pipo... Pipo... mentre esperen la seva sortida.

Avui, però, la serietat de la seva cara i la seva expressió són més marcades que de costum. Els acudits que explica no fan riure tan a la mainada i els seus balls i cants semblen esmorteïts. De cop els seus ulls sense voler s’han omplert de llàgrimes. Un menut de la primera fila li pregunta de cop
¾    Pipo... perquè plores?
¾    Perquè una mosca molt grossa se m’ha ficat al ull.

Mentre deia això,  amb la ma damunt dels ulls intentava dissimular el torrent  de llàgrimes que estaven a punt de sortir. Llavors va fer unes quantes giragonses i va desaparèixer de l’escenari. No podia més, havia de marxar corrent. La seva mare estava molt greu i sabia que l’esperava per acomiadar-se d’ell.

03/03/2019/

2 comentaris:

  1. Una història molt trista, però no sé per què, però els pallassos solen ser persones tristes...Potser per això intenten fer riure als altres.
    Petonets, Anna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Saps que no ho sabia això dels pallassos que siguin persones tristes, aquest em va sortir així per casualitat, són d'aquells relats que fem en deu minuts i escrius sobre el que et passa pel cap en aquell moment.
      Una abraçada M. Roser

      Elimina