dijous, 18 d’octubre del 2018

BREU VISITA A CAGLIARI



Si t’agrada viatjar lluny, recórrer món, però per problemes d’edat, de salut o mobilitat no  es pot viatjar massa... fer un creuer és una bona opció, com nosaltres hem fet algunes vegades, res a veure amb altres viatges que organitzàvem  o ja organitzats d’altres temps, però la qüestió és viatjar.

.Unes imatges i una petita explicació de la nostra breu visita a la ciutat de  Cagliari, la capital de la veïna illa de Sardenya, una de les primeres parades que va fer el vaixell. Al  sortir del port ja ens trobem dins la ciutat de places i carrers més nous que el vell centre medieval enfilat dalt d’un turó.


Palau de l’Ajuntament. Una de les primeres obres que admirem. Construït entre 2899 i 1907, d’estil gòtic català amb detalls d’ art modernista Edifici blanc de pedra calcària. Façana amb set arcs i dues torretes centrals Destaquen els quatre caps tallats dels “Quattro Mori” damunt  de quatre obeliscs, en els angles de la part alta.


Centre Històric.   Elevat al voltant d’un turò  emmurallat i amb els carrers  molt estrets i fen pujada. Agafem un petit tren que és l’única manera de pujar i gaudir d’aquells carrerons medievals , sense cansar-nos massa.  Pasem davant del  Bastió de sant Remy, monument d’estil clàssic de finals del s. XIX de pedra calcària, amb columnes corínties, punt de trobada  de la gent de la ciutat.  Entrem per diferents portes obertes a les muralles, amb torres al costat per motius defensius  com la Porta del Elefant o la de Sant Pancràs que et porten directament al que abans era la zona del castell. Sembla talment que haguem retrocedit en el temps fins l’època medieval.  Després d’entrar i ja al  cim del turo, s’aixeca majestuosa la catedral.  Parada obligatòria per gaudir de la visita. Si per fora es genial  per dins es majestuosa.
    
Catedral de Santa Maria. (1255) L’antiga catedral medieval ha estat remodelada diferents vegades, en diferents estils,  des del romànic pisà, passant pel gòtic, barroc i neogòtic. L’interior......    Hi ha varies criptes subterrànies . Només s’accedeix a la del santuari dels màrtirs on hi ha amb 179  nínxols amb les  relíquies dels màrtirs locals.

De baixada entre carrerons on just passa el trenet , aviat arribem a un dels molts mirador de la zona, des d'on gaudim d'una  espectacular vista del port, de la ciutat i del mar abans de donar per acabada la nostra visita  en aquesta bonica ciutat mediterrània .
Retornem al vaixell que per uns dies es la nostra habitatge, i transport. També l'horotzó del nostre paisatge, que em canviat per uns dies els verts de les nostres muntanyes i prats pels tons plens de matisos dels blaus d’aquest mar nostre.

20/09/2018/

2 comentaris:

  1. Suposo que de tant en tant va bé canviar d'horitzons...Veig que heu fet un viatge ben bonic. A mi m'agrada el verd i també el blau, és allò de mar i muntanya!!!
    Petonets, Anna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, va molt bé fer una escapadeta de tan en tan amb un entorn diferent. Tenim muntanyes molt maques aqui, però el mar també és preciós. Va bé poder-ho combinar.
      Una abraçada M. Roser.

      Elimina