diumenge, 22 de maig del 2016

ELS GEGANT PUJANT A QUERALT



Imatges dels gegants pujant a Queralt.



 

 
Els gegants de la Patum estan d’aniversari. Els Gegants Vells compleixen 150 anys i els Gegants Nous  celebren els 125 i tot això coincidint amb el Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, per això entre altres coses,  avui han pujant caminant fins a Queralt.



A les sis del matí han sortit de la plaça de Sant Pere, amb tot una colla de  jovent que es tornaven per portar els gegants, on prèviament s’havia en apuntat per fer-ho i moltes altres  persones que els acompanyàvem .


 

Al llarg de tot el recorregut s’hi ha anat afegint gent que volien sumar-se a aquest acte. Hi havia des de nadons de mesos als braços dels seus pares, fins a gent de més de 80 anys, passant per joves i gent de totes les edats, que s’anaven afegint a la pujada des d’un indret o altre.




Entre les nou i dos quarts de deu del matí, els gegants descansant al revolt del monument del Pi de Ferro, han esperat a tota la gran gentada que els seguia al darrera, allà s’hi ha afegit l’orquestra i amb el so de la música i tot ballant han arribat al aparcament del santuari.



 Allà hi havia preparat esmorzar per tothom. La pluja s’ha volgut afegir també a la festa en aquell moment, ha enredat una mica, els gegants han hagut de ser coberts amb un plàstic i la gent ha hagut d’esmorzar sota la pluja. Entrepans de botifarra i cansalada a 4 E, per pagar la festa.

La Verge de Queralt ha esvaït la pluja i així els gegants  han pogut pujar les escales fins a la plaça junt amb els acompanyants, tranquil·lament . A les dotze en punt han entrat a l’església i han fet quatre balls a dins en honor a la Verge.

Fora a la plaça hi havia una pantalla gegant perquè els que no podien entrar dins poguessin seguir la festa. Després sortint han ballat un parell de balls més i els tirabols   reglamentaris amb tota la gent. La festa va continuar amb un dinar al pavelló de Berga.  Al vespre  s'havia de ser al ball, per l'engegada dels Quatre Fuets.

22/05/2016/

 

2 comentaris:

  1. Felicitats a la Mare xe Déu de Queralt i als gegants...Per aquests aniversaris tan importants, bé calia fer una festassa...Que bonic veure els gegants triscant per la muntanya, suposo que tu també t'hi vas afegir...
    Petonets, Anna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet va ser molt bonic i una gran festassa... encara que no vaig poder anar-hi, ho vaig mirar per la televisió local, però el meu fill si que hi era i em va explicar els detalls fil per randa.
      Petonets de tornada M. Roser

      Elimina