divendres, 6 de març del 2015

DEFENSA DEL BOLÍGRAF.

Prova d’escriptura creativa. Llapis vers Bolígraf.

El 1888 es varen fer els primers intents de bolígrafs, però la tinta encara no s'havia aconseguit de manera eficient, ja que no tenia la viscositat necessària. 

El 1938, el periodista hongarès László Bíró va observar que la tinta que s'utilitzava per a imprimir els diaris s'assecava més ràpidament que la de les estilogràfiques. L'invent es va patentar el 10 de juny de 1943 a l'Argentina, ja que l'inventor va haver de fugir a causa de l'amenaça nazi. El 1951, el baró francès Marcel Bich va comprar la patent a Biro i en 1953 va començar la fabricació industrial d'un bolígraf barat i senzill, amb la marca Bic, dels quals es venen uns 3.000.000 per any. 

El bolígraf és el millor i més innovador dels invents humans. Els homes van descobrir una nova forma d’escriure les seves idees sense haver de carregar-se de tinta i plomes que embrutaven la roba i les mans. El llapis era un altres dels mitjans, ja antediluvià, però tenint en compte haver de parar-se a fer-ne punta sovint i portar sempre un ganivet o una maquineta. 

L’invent industrialitzat pel senyor Bich va obrir el món a prendre notes ràpides sobre la pròpia pell, si fos necessari. Un número de telèfon, el nom d’una noia que t’ha impressionat per bé o per mal. Imagineu-vos que us dóna la seva adreça i teniu que buscar un paper per anotar-ho. Proveu-lo de fer amb un llapis i de seguida s’esborrarà.  

El bolígraf, net, fàcil de fer servir i que cab en qualsevol butxaca. A més a més, hi ha d’econòmics, també de cars, per tant són adequats per qualsevol persona des del treballador més humil fins el més ric empresari. 

Com Don Juan Tenorio que en el seu parlament diu: a los infiernos baje i las más altes cimes subí, així el bolígraf recorre tota la massa social. 

Quants bolígrafs em voleu comprar? Decàleg del venedor: la venda és feta quan s’ha firmat la comanda amb un bon bolígraf.  

Miquel Pujol Mur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada