dimarts, 7 d’octubre del 2014

BOLETS I MÉS BOLETS A BERGA


Aquest cap de setmana  a Berga s’ha celebrat la ja tradicional Festa del Bolet, el Berga-bolet, i aquest any, degut a l’abundància de  pluges han sortit bolets per tot arreu. Rovellons, llenegues, pinetells,   camagrocs, molts camagrocs... i altres espècies.
Tant el dissabte com el diumenge, les parades amb cistelles bolets omplien els principals carrers de la ciutat. Aquest any va canviar l’emplaçament de la festa a la ciutat i en lloc de ser al passeig de la Industria, va ser el Carrer Major, i els laterals i places fins al passeig de la Pau, que van acollir els esdeveniments boletaires.

El dissabte ja va començar la gresca i es va omplir el Carrer Major i places de jocs infantils, per la mainada,  tallers d’oficis, la exposició micològica al Casal de la Gent Gran i tasts de degustació.  Encara que la pluja va deslluir una mica la tarda, al vespre  la gent no va faltar al tast de degustació boletaire que va acumular una llarga cua de gent  i va acabar en música en viu a la plaça.

El diumenge al mati, al pla de Puigventós, com cada any es va dur a terme el concurs boletaire. És va omplir el pla,  de boletaires i espectadors  que van poder gaudir d’un bon esmorzar de tastets i botifarres i cansalada a la brasa.  Uns buscaven bolets , altres passejaven o escoltaven la missa.; el concurs de dibuix infantil de bolets, tenia els més petits ocupats. L’humorista Toni Albà va ser nomenat boletaire d’honor i li van regalar la tradicional camisa dels boletaires, mentre ell ens delectava amb els seus esquetxos humorístics. L’expectació va créixer en arribar les primeres cistelles plenes de bolets. La cistella guanyadora del concurs portava 50m kg. de rovellons. Van arribar uns 150 kg. de bolets en total, el rovelló era el protagonista, però també hi havia llenegues i fredolics. Tots els participants van tenir premi.

Mentre a Berga es preparaven unes grans paelles d’arròs amb camagrocs i tastets, a les places de Sant Joan i Sant Pere, perquè a la tornada dels boletaires cansats de buscar i tothom pogués apaivagar la gana i degustar aquestes  delicioses menges de tardor. Es van repartir unes 600 racions entre les quatre paelles.

A la tarda va continuar la festa pels carrers, sardanes, concerts, passa carrers, que va finalitzar amb un espectacle pirotècnic i la crema de la tradicional falla boletaire, que feia uns dies lluïa al Passeig de la Pau, davant d’una gran gernació. Així  va acabar la festa i  el Berga-bolet d’enguany.

06/10/2014/

  

2 comentaris:

  1. Ostres , la festa dels boletaires...La Dolors i l'Enric estaran contents si es fan bolets, que ja fa dies que parlen d'anar-ne a buscar...
    Petonets, Anna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs val la pena que si afanyin, la Dolors i l'Enric, ja que aquests dies surten bolets per tot arreu, encara que això si, la majoria porten habitants incorporats.
      Una abraçada M. Roser.

      Elimina