divendres, 24 d’octubre del 2014

Mr. GWYN d’Alessandro Baricco

Aquest escrit no vol ser cap judici sobre el valor artístic ni d’escriptura del llibre només és una breu ressenya d’haver-lo llegit. M’agradaria si algú l’ha llegit conèixer el seu parer. 

He llegit el llibre “Mr. GWYN” d’Alessandro Baricco publicat per l’editorial  “La Magranai traducció  al català de Helena Aguilà.

M’ha agradat la idea i el seu plantejament. Quants aficionats a escriure voldríem pintar en paraules un quadre i plasmar la personalitat del model. Seria genial poder extreure poc a poc; com fa Mr. Gwyn, sense presses; cercant el moment que sigui idoni per la persona pintada i pel mateix pintor sense que hagi cap contacte íntim ni personal.
 

Alessandro Baricco ( Torí. 25 de gener de 1958) és un escriptor italià que col·labora habitualment amb els mitjans de comunicació fent crítica musical.  

L’any 1994 va fundar a la seva ciutat natal l’escola de tècniques d’escriptura Holden – en homenatge a J.D. Salinger.  

Ha guanyat el Prix Médicis, entre molts altres guardons. És un dels exponents de la narrativa italiana contemporània, traduït arreu del món. 

Dins el món del cinema, el 1995 va interpretar la pel·lícula Il cielo è sempre più blu, d'Antonello Grimaldi. L'any 2008 va dirigir el seu primer film, Lezione ventuno 

Text i recull dades: Miquel Pujol Mur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada