divendres, 25 de juliol del 2014

SORTIDA A L’ERMITA DE SANT JOAN DE CORNUDELL.

Aquest dimarts 24, dia de Sant Joan, al matí aprofitant la pausa de l’amenaça constant de pluja d’aquests dies, hem pujat a Castellar de n’Hug per acompanyar als seus vilatans a la sortida a l’ermita de Sant Joan de Cornudell. El lloc és situat en un pujol de muntanya rocós, però el seus accessos han estat treballats adequadament per facilitar la seva visita. 

La panoràmica és fabulosa amb la vista del Pedraforca i les muntanyes de la serra del Cadí al fons i la serra de Mongrony amb els seus vessants a rere nostre i a l’esquerra.  

L’església envoltada de roques i terra vermella, plena actualment de plantes boscanes i flors ens enamora. 

A les 11 h. del matí el mossèn ha celebrat la Santa Missa amb l’esglesiola completament plena i amb persones que no han pogut entrar i romanien en la plaça de davant del temple. 

Després al finalitzar la cerimònia s’han cantat els Goigs de Sant Joan de Cornudell. Una vegada acabada la missa el mossèn a beneit des de el pedró el terme i el pa pels convidats. 

En sortir ja a la plaça i ha hagut convidada de bona coca, xocolata i un traguet a voluntat de cadascú de bon moscatell en porró. El porró és una de les eines tradicionals del bon menjar català. Què pot haver més agradable que sentir a la boca el dolç i suau sabor del líquid quan davalla gola avall. 

En marxar a l’inici del camí d’accés a l’ermita ens han donar u a peça de pa rodó. Després a la plaça Major ha hagut una audició de sardanes musicada per a cobla Pirineu. 

Entranyable m’ha semblat la presència de jovent d’ambdós sexes seguint les tradicions del poble perquè desgraciadament en altres ocasions només s’acostuma a trobar gent gran com si la joventut estigués al marge de les festes que demostren la personalitat de sempre del poble. 

Felicitats i agraïments a Castellar de n’Hug i els seus veïns.  

Miquel Pujol Mur.
Fotografia: M. Rosa Planell Grau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada