dilluns, 25 de febrer del 2013

EMPANEDIR-SE DELS ERRORS COMESOS.

LA IMAGINACIÓ CONSOLA ALS HOMES DEL QUÈ NO PODEN SER. L'HUMOR ELS CONSOLA DEL QUÈ SÓN.
Sir Winston Churchill. 


L’home mira, amb bon humor i una mica de sornegueria, el desfilar dels participants de la marató des de la vorera del passeig. 
Encara manquen una trentena de quilometres a fer pels corredors que ja donen mostres de ser assedegats i suats. Repassa els atletes participants i jutja la mostra de les formes més aberrants que poden vestir a l’esser humà. 

Una bigarrada confusió de samarretes de diferents colors, mides i formes.  

Pantalons curts, pantalons mig curts i i mallots equipen els corredors i per què no també a les corredores si no què en elles els equips semblaven una mica més xics i més ajustats com si volguessin mostrar la bellesa de la figura femenina envers de la musculatura dels homes. 

Les sabatilles també són un “tutti colore” de l’arc de sant Martí i fan una composició tan colorista com les samarretes. Quins colors són els més portats: el verd més llampant, el groc cridaner i àcid, aquell blau: quin blau? el fosc, el clar, el celest,  i com no, uns conjunts en negre que semblen més aptes per recollir el premi que per esforçar-se.  

I quan passen les formes de córrer també criden la atenció, aquell ha començat i semblà que va cansat potser els nervis l’han traït durant la nit i el descans no ha estat l’oportú.  

Aquella noia no sembla prou concentrada i va saludant a tothom per fer notar la seva presència, i l’altra que vesteix tota ella de vermell i el seu caminar és ondulant com el d’una ballarina.  

L’home alt que corre fent gambades i porta un mocador al cap com si vingués de l’hort de recollir tomàquets. I el petitó que semblà que el persegueix però ha de triplicar les seves passes per atrapar-lo.  

Ara refan el camí de tornada els primers s’estiren i lleugers com un llebrer estenen les cames en un darrer esforç mentre contenen la respiració per l’esprint final.  

La noia simpàtica ha quedat molt enrere i sembla està pagant les salutacions i els somriures de la primera part. Ara la seva cara suada mostra el cansament i el somriure s’ha convertit en una ganyota de l’esperit amb la intenció d’arribar a meta. 

Caram- pensa l’home- la noia flama vermella ha perdut l’ondulació de malucs però segueix corrent eixeridament. Aquesta mossa arribarà a la final. 

Ja arriben l’alt i el baixet encara corrent junts però la distància ha minvat la força del gran, les seves camades ja no són tan llargues i el petit continua però el sofriment es marca en la seva cara enrogida de tensió. 

La parella del conjunt negre van al seu pas sense perdre el control i tant corren ara com al principi. Segurament sense ser guanyadors saben córrer sense extenuar-se. Esport per fer esport. 

Ha passat una estona agradable veien passar esportistes i jutjant la forma de competir de cadascun dels participants.  

Ai, ell en el seu temps també corria però el destí en forma d’accident l’ha lligat a la cadira de rodes.  

¾    SI SABES QUE EL MÓN S'HA D'ACABAR DEMÀ, JO AVUI ENCARA PLANTARIA UN ARBRE. Martin Luther King. 

Si jo hagués sabut a quin arbre havia de xocar el meu cotxe l’hauria tallat abans. Comenta per si mateix l’home mentre amb les mans fa girar les rodes del nou vehicle sense motor. 

Miquel Pujol Mur
Berga, 24/10/2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada