diumenge, 23 de juny del 2019

LA PATUM INFANTIL

Berga viu l'últim dia de Patum d'enguany, amb els carrrers plens de gent, i el migdia amb la plaça plena de gom a gom, sota un sol espatarrant per gaudir de  la Patum de lluiment , i en espera de la traca final del vespre.

Per acabar les Festes unes imatges de la Patum infantil, del divendres, el dia de la mainada, que aquest any s'han viscut amb algunes peculiaritats, degut a la nova llei europea del foc, que prohibeix a menors de 10 anys d'actuar en les comparses on hi ha foc.

(Maces infantils d'uns anys enrera)

Aquest fet inusual , ja que des d'anys i panys que es celebra la Festa, els petitons han participat des de ben petits en totes les comparses sense cap incident i sense cap mena de perill per ningú.


Amb molta controversia s'ha acatat la Normativa Europea, els que més ha afectat han estat Les Maces, els dos angelets que rematen els dimonis quan després de petar cauen al terra. Aquest any els dos petitons s'han hagut d'esperar fora de la plaça i quan han cacabat de petar totes les maces, han entrat ells .

Les guites i els plens també s'han vist afectades, però en aquest cas ja estava previst que tots els que actuaven a les comparses tinguessin l'edat regalmentaria, cosa que també excluia molta jovenalla que hi actuaven abans.

BON ACABAMENT DE PATUM A TOTHOM.

2 comentaris:

  1. Ja he sentit això de la prohibició, dels més menuts...Però hi ha molts correfocs infantils, també els prohibiran???
    Per la tele l'altre dia vaig veure aquella Patum que fan en una guarderia, quina preciositat, és un bon planter de cara al futur.

    Petonets Anna i bona Patum!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No se com acabarà aixó de les prohibicions, com els correfocs, aqui ho anaven trempejant, però aquest anys, les maces que no eren comparses de foc, van amenaçar en sancionar-les si hi anaven els angelets. suposo que també s'hi ha ficat la política.
      Si que a les guarderies ja comencen amb la Patum, i a casa, els petitons ho aprenen depresa, allà si que no hi ha foc.
      Petonets i Bon Estiu!!! que la calor ja apreta.

      Elimina