divendres, 7 de juny del 2019

SÓC UNA BUFANDA


Sí, ho heu escoltat força bé, sóc una bufanda. Però no em mireu pejorativament, sóc una bufanda de gran qualitat. Sóc una bufanda de luxe.

La meva roba no és de tela, com l’antiga bufanda dels romans que utilitzaven per: eixugar-se la boca, les mans, la suor, el coll i protegir-se del fred. Bé, aquella bufanda servia per tot! No amics, ja ho he dit i ho remarco, jo sóc un bufanda de la màxima categoria.

Res de llana, lli o sintètica ni d’altres productes, jo sóc una bufanda “sui generis”. Jo sóc una bona peça, una prima bufanda de seda xinesa. De múltiples colors, sense pes i suau al tacte. Jo crec que ara podeu comprendre el meu “status social”. Aquesta meva posició m’impedeix abrigar els modests colls de la classe treballadora. Segurament la seva “xavalla” no podria pagar el meu preu.

Jo, una de les millors bufandes del món he de protegir i engalanar el coll d’una dama com cal. Quan la meva senyora es posa un vestit d’uns grans modistes, simplement la meva presència realça l’aparença del conjunt, i de la mestressa. Sense mi, modestament us ho dic, crec que seria com l’altra gent, malgrat els seus diners.

Acarono el seu coll, acompanyo els seus perfums, la fragància de les cremes que utilitza pel seu cos es barregen en la meva suavitat. Els seus cabells pentinats amb molta cura em freguen dolçament. Els seus collars arropats per mi mostren més clarament el seu valor. En certs moments íntims, cobreixo la seva nuesa per donar un aire més eròtic al seu cos.

Darrerament trobo que em llueix menys, ella s’ho perd. Potser li han passat els anys i malgrat la meva presència no pot amagar la seva decrepitud. Ja no em porta  a l’Opera, ni al teatre, ni al Casino ni als balls de l’alta societat, on les nissagues és barregen amb el diners. Noto des de rere les portes de l’habitació-armari que el seu pas és més lent i aquelles sempiternes companyes meves, les sabates de tacó alt, també romanen en el seu lloc.

Alguna cosa passa, el silenci és trencat per la gatzara de gent que volta per la cambra. Després res. Inquiets les seves possessions noten canvis en el comportament dels criats. Avui, han arribat les filles amb grans caixes de cartró i alguns servents. De cop i volta veig que les meves companyes les sabates són posades dins una caixa i precintades. Un mosso se les emporta escales avall. Després els vestits i la roba també són guardats en altres caixes seguint el mateix camí. La filla gran m’agafa del meu estoig, em mira, potser és recorda d’alguna cosa i diu a l’altra filla: mira la bufanda xal de seda que tant va lluir. Em gira, em plega i em deixa dins una altra caixa oberta. Les tapes és tanquen i tots els ocupants queden a les fosques.

Em trobo, de sobte, en un penjador de bufandes velles d’una botiga de roba usada. La gent passa i em manoteja. Una dona grassa i mal pintada em mira i es diu a sí mateixa: Al meu Ramon li agradarà veurem vestida només amb això.

Déu meu tan baix he caigut. Si pogués, ara mateix m’immolaria com qualsevol bonze xinès.

Miquel Pujol Mur

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada