diumenge, 3 de juny del 2018

PATUM VESTIDA DE GROC




Aixi lluia la plaça dijous al vespre al començar la Patum de la nit , quan els músics van començar a tocar El cant dels segadors que des fa uns anys inicia la festa i la gent hi posa la veu. Aquest any va ser més  emotiu per la presència de familiars dels polítics pressos o al exili i els clams de llibertat.



La plaça engalanada  mentre anava arribant la gent per començar la festa.


L'àliga a punt de saludar a les autoritats i als assistents abans de començar el ritual màgic de la seva dansa. El silenci total es fa a la plaça per escoltar l'inici suau solemne de la música, per després esclatar la música amb força i l'alegria del ball aixordidor.


La guita xica aquest any va adoptar també els barrets grocs, que resaltaven a la plaça en mig dels clàssics verds, vermells i negres.


Els ball dels nans vells un any més fent gaudir a la gent amb el seu ball.


Els plens o diables amb la seva dansa diabòlica, esclatat de foc i música que posarà  el punt final junt amb els tirabols inals a la Patum d'aquest dijous de Corpus tan especial. La Festa continuarà encara fins el diumenge a la nit que és farà l'ultima Patum completa dd'aquest i s'acabaran les Festes de Corpus d'enguany.

2 comentaris:

  1. Ja sé que la Patum s'ha de viure, però si no es pot, les fotos també alegren els cors...Fantàstica aquesta Patum tan groga!!!
    Petonets, Anna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que ha estat emotiva aquest any la Patum, sobretot al inici cantant els Segadors, amb les cartolines grogues enlaire i els clams de llibertat. Al diumenge al migdia amb el president Torra si afegien ademés els crits de "President..."
      Una abraçada M. Roser

      Elimina