dijous, 22 de desembre del 2016

CANTANT NADALES




Els guarniments que es veuen al carrer, les colles de nes i joves de les escoles, cantant nadales pels carrers, ens anuncien que ja s’apropa Nadal.

La nit del dissabte passat,  17 de desembre, el grup de cantaires del La Valldan, la majoria persones  de mitjana edat i grans, també van passar pels carrers a escampar les seves nadales . Eren quarts de deu del vespre, quan aquesta colla de gent, amb gorres i bufandes, (el fred era viu) amb la senyera al davant alegraven la nit amb els seus cants.

Algunes persones sortíem al balcó,  uns petitons miraven encuriosits darrera els vidres de la finestra, altres havien baixat al carrer a escoltar-los de prop. Forces finestres i balcons romanien tancats, alguns potser ni se’n havien assabentat, segurament també hi havia en alguna casa gent que remugaven , sobre els cantaires,  les cançons i tot el que ensuma olor de Nadal i religió. Hi ha d’haver opinions i creences de tota mena i s’han de respectar.

Per part nostra felicitem als cantaires que aboquen el seu temps i entusiasme per  alegrar les Festes nadalenques.  Després d’unes quantes cantades a diferents llocs,  acaben la nit amb una bona xocolatada al Centre Cívic per fer passar  el fred i renovar energies,  perquè l’endemà el diumenge continuaren la ruta i les nadales per altres indrets de la vila.


17/12/2016/


2 comentaris:

  1. M'agrada molt aquest costum de cantar Nadales pels carrers, aquestes diades i si a fora fa fred, encara famés Nadal...
    Petonets, Anna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, són costums molt boniques en aquests dies i... per Nadal no importa el fred...és elque toca.
      Petonets nadalencs M. Roser.

      Elimina