divendres, 23 de desembre del 2016

BELLESA MEDIEVAL.

Amb Amics del Romànic del Bages vam visitar el Museu Nacional de Catalunya. Sota el magistral guiatge de la Sra. Francesca Español, professora titular de la Universitat de Barcelona, vam visitar les diverses sales de l’exposició sobre Art Gòtic.

 
Verdaderament la visita és extensa. Hi ha moltes indrets a veure, fins arribar a extenuar les cames, una mica cansades per una vida prou llarga, però la bellesa que ens envoltava ens enardia per continuar veient i coneixent les obres que els nostres avantpassats van crear.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
L’art gòtic quasi coetani de les darreres formes del romànic, canvia la severitat i l’austeritat de les grosses parets per altres formes dotades de més lluminositat i més airoses.  

En l’escultura i la pintura també modifica el romànic donant més expressivitat a les cares i més bellesa als detalls i a les robes dels personatges. Més tard aquest nou art dona profunditat a les imatges i  aconseguint la perspectiva i el sentit de la proximitat.    

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Com sóc laic en aquestes i altres qüestions, només puc afirmar que assegut en les darreres sales i voltant en la mirada les parets i els retaules oferts als ulls, puc afirmar la gran bellesa de l’exposició. Si teniu possibilitat visiteu el Museu Nacional d’Art de Catalunya, amb temps i plena dedicació, assaborint els molts tresors per la formació cultural i personal. 

Miquel Pujol Mur.
Fotografia: M. Rosa Planell Grau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada