dilluns, 12 d’octubre del 2015

FIRA D’ANTIGUITATS A MARTINET.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Havent vist tota una sèrie de cartells que ens anunciàvem una fira de antiguitats a Martinet el passat dia 9 d’agost. Com ens agrada conèixer una part del records dels nostres avantpassats, i també recordar els de la nostra pròpia infantesa vam decidir visitar-la.             
 
 
Bé, una parell de noms em cridaven l’atenció en el cartells: una la paraula “descarregada”, que jo creia que només s’emprava com a sinònim de buidar un camió o un bolquet, sense ordre ni concert. I l’altre “brocanters”, ignorància meva, però en la dubte he consultat el diccionari i m’ha donat aquesta resposta.: Persona que té com ofici comprar o vendre objectes que no tenen més de 100 anys.         
 
 
Després de pagar la consegüent entrada va entrar en el recinte de la Fira. Estava situat davant mateix de l’Ajuntament en una placeta que existeix en aquest lloc.      
 
 
La descarregada havia estat feta amb molt ordre i havia múltiples objectes a triar segons les preferències i desitjos de cadascú. Des de roba, eines de camp, utensilis de casa i de decoració, fins a objectes militars més que res, roba i cascs.        
 
 
Ben organitzada la Fira feia patxoca i ens ha agradat voltar pels passadissos i tornar a veure aquells objectes que ens eren ja coneguts en els anys de la nostra joventut. 
 
 
La gent voltava encuriosida i per què no tafanera omplint l’aire de comentaris i somriures. També vam veure la cara de felicitat de persones que trobaven aquells objectes o aquells records que volien aconseguir. Havien fet FIRA.
 
 
Al sortir damunt una taula diferents paperetes ens donaven raó de properes fires en diferents poblacions de Catalunya.      
 
 
Després deambular un xic pels carrers de l’antiga vila amb multitud de racons i detalls que els vinguts a passar el dia desconeixen.
 
Miquel Pujol Mur.
Fotografia: M. Rosa Planell Grau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada