divendres, 27 de febrer del 2015

FERIDES OBERTES. Gillian Flynn.

D’aquest llibre em va parlar molt bé una companya de grup que l’estava llegint. Com la considero una persona força entenimentada i amant dels llibres la curiositat va fer que el busques i el lleguis.  

El llibre “Ferides obertes” que ha arribat a les meves mans és un tom de 300 pàgines publicat per l’editorial RBA La Magrana en la seva col·lecció anomenada La Negra, primera edició de març de 2014. La traducció Ferran Ràfols Gesa. 

Gillian Flynn és una periodista i escriptora nord-americana nascuda a Kansas (Missouri) en 1971. Durant els seus deu anys a la revista Entertainment Weekly va visitar rodatges de les pel·lícules més taquilleres al voltant del món. Debutó como escritora en 2006 con « Las heridas abiertas ». Va debutar com a escriptora el 2006 amb «Les ferides obertes».  

Gillian Flynn ha estat descrita com la filla bastarda de Jerry Seinfeld i Patricia Highsmith. Ella mateixa admet que va viure una infantesa tranquil·la i feliç, però que li encantava que la s'espantessin. [1] El seu pare va ser qui amb la seva passió per les pel·lícules, en particular d'horror, «Vaig veure Psicosi un milió de vegades» i practicava el tir final d'Anthony Perkins, confessaria en una entrevista. A més es defineix a si mateixa com una feminista. Universidad NorthwesternChicago[ 2 ]Va estudiar periodisme a la Universitat Northwestern de Chicago.  [2]

«Hi ha moltes dones que lluiten tant com els homes per ser bones, però que no poden. Fan el mal i són violentes. Jo volia parlar-ne. Encara hi ha un context dominat per estereotips i culturalment seguim pensant que les dones no fan aquesta mena de coses, que són més amables i molt menys proclius a la violència. La realitat no és així ». [1] Gillian Flynn, 2013.Gillian Flynn, 2013.  

Su primera novela, « Sharp Objects » fue finalista del Premio Edgar de novela negra y obtuvo el premio Fleming Steel Dagger en el año 2007 a la mejor novela de suspense. [ 3 ] Meses antes del lanzamiento de su segunda novela, fue despedida de la revista Entertainment Weekly en medio de recortes presupuestarios por la crisis.La seva primera novel·la, «Sharp Objects» va ser finalista del Premi Edgar de novel·la negra i va obtenir el premi Fleming Steel Dagger l'any 2007 a ​​la millor novel·la de suspens. [3] Mesos abans del llançament de la seva segona novel·la, va ser acomiadada de la revista Entertainment Weekly enmig de retallades pressupostàries per la crisi.  

La siguiente novela, « Dark Places », fue seleccionada como el mejor libro de 2009 por Publisher Weekly y como mejor novela por el periódico Chicago Tribune. [ 4 ]La següent novel·la, «Dark Places», va ser seleccionada com el millor llibre de 2009 per Publisher Weekly i com a millor novel·la pel diari Chicago Tribune. [4]

Su tercera novela, « Gone Girl » fue la que destronó del puesto número uno de ventas a Cincuenta sombras de Grey [ 5 ] con su historia de una pareja con una relación de amor y odio, Amy y Nick, a punto de celebrar su quinto aniversario cuando Amy desaparece.La seva tercera novel·la, «Gone Girl »va ser la que va destronar del lloc número u de vendes a Cinquanta ombres d'en Grey [5] amb la seva història d'una parella amb una relació d'amor i odi, Amy i Nick, a punt de celebrar el seu cinquè aniversari quan Amy desapareix. La historia la comenzó mientras estaba embarazada de su hijo y la concluyó recién a los dieciseis meses de éste, utilizando su estudio al que llama "su pozo del infierno" por ser un piso semi subterráneo. La història la va començar mentre estava embarassada del seu fill i la va concloure recentment als setze mesos d'aquest, utilitzant el seu estudi al que crida "seu pou de l'infern" per ser un pis semi subterrani. Los derechos de « Gone Girl » fueron adquiridos por la compañía cinematrográfica 20 Century Fox para ser protagonizada por Rosamund Pike y Ben Affleck (véase Gone Girl ) [ 4 ] y ha vendido más de 2 millones de copias alrededor del mundo. [ 2 ] Els drets de «Gone Girl» van ser adquirits per la companyia cinematogràfica 20 Century Fox per ser protagonitzada per Rosamund Pike i Ben Affleck[4] i s'han venut més de 2 milions de còpies al voltant del món. [ editar ]

M’ha agradat llegir-lo. La primera part com la introducció en aquests pobles nord-americans del sud del país i la seva manera de pensar i viure tan diferent a la nostra. Almenys així ho crec, però malauradament no sé si una part de la nostra joventut est tan lluny d’aquest estereotip. 

La segona part m’ha tingut llegint absort intentant esbrinar la vida en un món d’estimació estrany i contradictori. 

Vam veure la pel·lícula “Perduda/Gone girl” i ens va fer estar asseguts davant el televisor intrigats pel seu desenllaç.  

En la contraportada llegeixo: “ Afirmar que aquest és un debut extraordinari és massa suau... Em vaig trobar tement alguna cosa durant les trenta darreres pàgines, però incapaç de parar de llegir. I llavors, quan es van encendre els llums, el fibló continuava al meu cap, regirant-se i xiulant, com una serp en un cau”. Stephen King. 

A mi particularment m’ha satisfet i us aconsello que si voleu el llegiu també. Crec que hi gaudireu. 

No vull fer comentaris sobre qualsevol obra que no hagi llegit i tampoc que hagi deixat per acabar. 

Aquest escrit no vol ser cap judici sobre el valor artístic ni d’escriptura del llibre només és una breu ressenya d’haver-lo llegit. M’agradaria si algú l’ha llegit conèixer el seu parer. 

Text i recull dades: Miquel Pujol Mur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada