dissabte, 5 d’octubre del 2013

MARXEN LES ORENETES

 
De bon matí, quan he obert el balcó m'ha sorprès l'espectacle que he vist: milers d'orenetes descansant damunt d'uns fils elèctrics que travessen uns camps que hi ha darrera casa. Algunes voleiaven  i tornaven de nou al fil, les altres descansaven, agafaven forces pel llarg trajecte, que emprenien. " Ja marxen les orenetes" -he pensat- "S'ha acabat el bon temps."
 
Les orenetes senten de seguida l'arribada del fred i el mal temps i per això ha començat a emigrar buscant contrades més càlides, i com fan  habitualment cada temporada, tant quan arriben  com quan marxen, volen juntes, agrupades.
 
Aquells tres fils atapeïts d'orenetes, quina exhibició tant lluïda, tot una passada! he volgut immortalitzar el moment. Vaig a buscar la màquina fotogràfica, i mentre la posava a punt , en qüestió de segons  han aixecat el vol, totes a la vegada. Sorprenent!!! Un núvol espès d'orenetes volant, que  en un moment han desaparegut de la meva vista; i jo com una tòtila, allà.... mirant...  amb la càmera de fotos a les mans.
 
Una hora mes tard, un altre estol d'orenetes, aquest, molt més petit que l'anterior, descansava sobre la xarxa elèctrica. Aquesta vegada si que he pogut fer la corresponent fotografia, encara que no té res a veure amb les que havien passat primer.




04/10/2013

3 comentaris:

  1. Ai sí Anna, quin espectacle tan bonic veure com s'agrupem les orenetes i després, com si algú digués, preparades, llestes...Un bon senyal de que sembla que ara sí, que ja tenim la fresqueta ben a la vora, que bé...
    Petonets de diumenge.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, que va ser maco, tantes orenetes juntes, però en un moment van aixecar el vol i van marxar totes. Suposo que finalment ja tenim la tardor aquí.
      Petonets de bona nit.

      Elimina
  2. no veig les orenetes a la fotografia. És clar que des del móbil, es veu tan petitó tot.
    M'hauria agradat tenir una foto on es veiés un estol d'orenetes.

    ResponElimina