dissabte, 12 d’octubre del 2013

VIATJANT PER ÀUSTRIA. VIENA - B




Continuem el nostre recorregut per Viena, deixant ja de banda jardins i palaus ara ens endinsem per una part més actual,  més moderna de la ciutat. Només uns breus apunts d’alguns llocs interessants  i curiosos abans d’abandonar la ciutat i emprendre el camí de retorn.  

 

EL DONAUTURM  o LA TORRE DEL DANUBI .  Situada  en un parc al costat  del riu, s’aixeca la impressionant i esvelta torre del Danubi. Pugem  la famosa torre,  que té 252 m d’alçada des la qual es pot contemplar una bona part de Viena i te unes impressionants vistes sobre el Danubi i les seves ramificacions.


La torre és el monument més emblemàtic de Viena. Inaugurada al 1964, no es solament un mirador, també es un lloc per relaxar-se en el restaurant giratori on la vista canvia cada moment. Només i vam prendre un cafè i vam gaudir de les magnifiques vistes del lloc.

 
 LA HUNDERTWASSER HAUS. Edifici  curiós i singular, aquest conjunt d’apartaments i pisos que s’aparten de tota lògica normal .
 
Friedensreich Hundertwasser, l’arquitecte revolucionari, que va crear l’obra  entre 1985-88, d’inici com a vivendes socials. Artista controvertit enemic de les formes rectes , la seva inspiració eren les espirals i les formes corbes de la  naturalesa. Va crear aquest  curiós bloc d’edificis , de forma irregular amb molta vegetació que surt per portes i finestres, les seves formes biomòrfiques ens recorden a Gaudí, en qui també es va inspirar l’autor del projecte.
 
 El singular edifici  combina pisos i façanes ondulants i obertures irregulars, amb gran varietat de colors i vegetació. Arquitectura creativa, no convencional, igual que Gaudí. Pisos ondulants, teulades cobertes de vegetació, grans arbres dintre les habitacions, on surten les branques per les finestres. La naturalesa viva, les formes arquitectòniques, el colorit diferent dels pisos. Els  terres desiguals, ondulants són una simfonia pels peus, encara que s’ha d’anar alerta per mantenir l’equilibri i no caure d e nassos.
Aquest complex costa de de  52 vivendes, 4 locals de negocis, 16 terrasses, un jardí d’hivern, 3 terrats comunitaris,  i dues àrees de jocs infantils. Si mai visiteu la ciutat no us ho perdeu.

  
 EL PRATER. No podia faltar la visita obligada al famós parc d’atraccions més famós de Viena i contemplar la famosa Noria , de 60 m. d’alçada, símbol de la ciutat, encara que aquesta vegada no vam pujar-hi, si que ho havíem fet en una altre ocasió, i es fabulosa la vista que s’admira des de les cabines quan est allà dalt parat.

 
STADTPARK. És un dels parcs de  la ciutat, el més preferit pels vienesos per passejar-hi. Allà s’hi troba la monumental estàtua de Johannes Strauss, fill, on com tocava, ens vam  fer la corresponent fotografia.

 
No podíem acabar la nostra estada a Viena sense degustar la típica tarta Sacher, cosa que vam fer la última tarda que vam ser allà, en una cafeteria del centre acompanyada d’un saborós cafè vienès.





02/10/2013



2 comentaris:

  1. Fixa't Anna, tu mateixa estàs fent un bon farcell de cultura, en aquesta etapa de la vida. Continua així!
    Petonets de bona nit.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó M. Roser, la jubilació és una bona etapa per fer i descobrir coses noves. Viatjar i fer cultura n'és una. Seguirem més a prop o més lluny segons la salut ho permeti.
      Petonets de tardor

      Elimina