dimarts, 1 d’octubre del 2013

VIATJANT PER ÀUSTRIA. VIENA - A


Entre el Danubi i les últimes estriacions dels Alps, en una  privilegiada situació entre les rutes d’orient i d’occident al bell mig del cor d’Europa es troba Viena. La bella ciutat imperial , dels Habsburg, la  ciutat de la música,  capital de la cultura europea, ciutat de palaus, parcs i jardins, teatres , museus, monuments   i grans edificis barrocs. Una ciutat ancorada en el temps,  que sembla que els anys no hagin passat per ella, i que en qualsevol moment pots  veure l’antiga noblesa baixant de les carrosses  amb els seus vestits encartonats entrant a les festes dels  palaus o als teatres.
 

 Tres dies a Viena és la culminació del nostre viatge per terres austríaques. Un breu resum de la nostra estada, en dues parts per recordar,  dmirar i gaudir de nou d’aquesta bella ciutat .

EL PALAU DE SCHÖBRUNG . Es el primer lloc de visita, del s. XVII, d’estil barroc  i reformat el s. XVIII, al mes pur rococó. Residencia d’estiu del la família imperial. Visitem les estances imperials, les habitacions del emperador, el gabinet de treballs, l’estança de la emperadriu Elisabeth, (Sissí,)  la sala de recepcions amb la gran aranya de cristall al sostre, i  amb una decoració molt carregada.. Amples jardins, parcs  i boscos s’estenen al costat del palau. Creats per Jean Trehet, presenten una gran simetria, amb boniques estàtues i nombroses fonts. El recinte acull el Museu de les carrosses, un hivernacle tropical i el zoo més antic del món, entre altres coses.

 EL PALAU DE HOFBURG. Residencia dels Habsburg durant 600 anys. En les seves dependències es troba La Biblioteca Nacional, on guarda més de 2500000 llibres. Descata el sostre ovalat amb la gran cúpula.
 
Per la tarda passegem pels sinuosos carrers i amples places al districte de Stephansdon, mostra del passat medieval, on s’alça la majestuosa CATEDRAL DE SANT ESTEVE, d’estil gòtic amb una espectacular torre agulla de 137 m., als peus dues torres bessones, de los paganos, . La teulada coberta de mosaics, més de 200.000, formant una magnifica decoració geomètrica.
 
EL PALAU DE BELDEVERE, I ELS JARDINS,  altre punt obligat de visita, és amb el  que comencem el segon  dia. Recorrent els amples jardins, admirant estàtues i fonts. Els jardins uneixen el palau de dalt amb el de baix. Residència d’estiu del princep Eugeni de Saboia, avui acullen diferent museus. En el Museu d’art, es troba el famós  “El beso “ de Gustav Klint.

 LA RINGSTRASSE. L’avinguda més important de Viena, que va fer construir l’Emperador Francesc Josep a mitjans s. XIX per allotjar els Edificis Institucionals del Imperi, encerclant el nucli antic. Hi trobem l’Esglèsia de Sant Carles, el Palau de  Seccessió, L’Acadèmia de Belles Arts, El Museu d’Història Antigua, el Museu d’Història Natural, El Parlament, el Rathaus, o ajuntament, el Gran Teatre de la Òpera... i altres. Això vam fer-ho en autocar ja que es un recorregut molt llarg i el temps no dona per massa.

EL GRAN TEATRE DE LA ÒPERA.  El gran santuari de la música si que va merèixer la nostra visita. D’estil neo-renaixentista, fet mitjans s. XVII. Per la  2a. Guerra mundial, les bombes van destruir el patí de butaques i un posterior incendi tot l’escenari i camerinos , amb els vestits i decorats,  només es va salvar la fatxada i l’escala principal i els frescos de   Schiwnd. Renovat , seguint l’estil inicial  es impressionant la seva grandària. Vam poder entrar als escenaris i els camerinos dels cantants. Van seure al pati de butaques, llàstima no haver pogut assistir a cap concert.
 
Aquest  segon dia es va acabar amb un sopar tradicional al costat del majestuós riu Danubi, acompanyat de música i gaudint dels balls d'una companyia d’ important ballarins de valsos.


10/09/2013

  
 
 
 
 

2 comentaris:

  1. Això si que és aprofitar el temps eh, Anna? gairebé us heu recorregut mitja Europa i quins llocs tan bonics...Viena emsembla una ciutat fantàstica...
    Petonets, Anna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que va ser un viatge ben aprofitat, vam recórrer llocs molt bonics i amb un guia que ens explicava molt bé les coses.
      Petonets de bona nit M. Roser

      Elimina