diumenge, 27 d’octubre del 2013

LA TARDOR AL BERGUEDÀ



Tímidament els colors tardorencs comencen a fer la seva aparició, amb força retràs , bé, amb molt retràs. Els primers arbres i matolls comencen a canviar els seu  color . Apareixen els tons grocs, torrats i  vermellosos, depenen de la classe d’arbust. Altres anys per aquestes dades la tardor estava realment avançada, els arbres  a finals d’octubre estaven gairebé despullats i una catifa de fulles de colors torrats i vermells cobria boscos i prats.

 
Aquest any degut a les fortes calors d’aquest octubre , la tardor s’ha endarrerit, els colors verds encara fins fa poc portaven la veu cantant. El  sòl, s’està ressecant a grans passes i els bolets han desaparegut com per art de màgia, bé, per art de la  secada, i tot això ha fet endarrerir el canvi de colors en els arbres, que en aquestes zones de l’alt berguedà començava a primers d’octubre i el seu punt més esplendorós era cap a finals.



 Tot això hi podreu comprovar amb unes imatges fetes ahir mateix, que per cert feia un dia esplèndid, des del poblet de Malanyeu, des d’on es divisen  unes magnifiques vistes tant de la vall, com del poble, i també de les muntanyes properes i sobretot gaudim d'una magnífica panoràmica del emblemàtic Pedraforca

26/10/2013

 

2 comentaris:

  1. Precioses imatges Anna, i des de Malanyeu es veuen uns paisatges tan fantàstics...Sobretot la vista del Pedraforca.
    Bé, sembla que la tardor arribarà, per fi, aquesta setmana, o això diuen!!!
    Petonets ja una mica tardorals.

    ResponElimina
  2. Tens raó M. Roser, tenim uns paisatges molt bonics pel berguedà, i concretament a Malanyeu, i quan a la tardor canvien els colors són preciosos. Encara els falten uns quants dies per ser al zenit. Esperem que finalment faci temps de tardor.
    Una abraçada

    ResponElimina