dijous, 15 d’agost del 2013

LA MARE DE DEU D'AGOST

Avui som el dia quinze d'agost, festivitat de Santa Maria, que popularment es coneix com  " la mare de Déu d'agost ".

"Per la mare de Déu d'agost a les set ja és fosc" diu la dita popular. A les set no és fosc em comenten. A les set potser no, però si a les nou del vespre, que segons l'horari solar, serien les set de la tarda, si no anéssim  dues hores a l'avançada. Això vol dir que l'estiu ja ha passat el seu zenit i el dia  s'està escurçant a passos de gegant. Les nits són més llargues  i minva una mica la calor. Vaja, que l'estiu ja s'està anant al pot.

Una altre característica d'aquestes dates de mitjans d'agost és la gran quantitat de pobles de les nostres contrades que celebren la seva Festa major en aquest dia, en honor a Santa Maria o altres en els diumenges propers. Alguns com Gósol, Vallcebre, La Coma, Santa maria de Merlès, Castellbell i el Vilar, Navarcles, Rocafort, Capellades i molts mes... en altres, la celebren el diumenge sobre el quinze, com Gironella, La Valldan  o Malanyeu ...

Festes, dites, calor i alguna tronada per la tarda ... però encara temps de  vacances, temps per  gaudir de la platja o la muntanya, o per divertir-nos en aquests petits poblets amb les simpàtiques i  divertides Festes Majors locals;  encarant la recta final de l'agost, que tímidament es va acomiadant i aviat el  setembre traurà el nas i amb un no res, serem al inici de la tardor.

FELICITATS A LES MARIES, ASSUMPTES, ALBAS, i altres que celebrin avui el sant.

15/08/2013

2 comentaris:

  1. I tant que és fosc a les set, que com molt bé dius tu són les nou del sol, però sovint la gent ho oblida...Em sembla que avui deu ser el dia de l'any , que més Festes Majors es celebren... I sí, l'estiu ja va de baixa, queda poc més d'una mesada...
    M'afegeixo a les teves felicitacions!
    Bona nit, Anna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona nit M. Roser, avui ja sembla un dia de tardor amb la pluja, pedregada i boires, i nosaltres preparant la Festa major, que sembla serà remullada i fresqueta, sort que diuen que la setmana vinent tornarà la calor. Un estiu ben variat!
      Una abraçada

      Elimina