dissabte, 27 de juliol del 2013

TARDA A COLLIOURE



Dues pinzellades de la tarda que vam passar a Collioure, la petita localitat marinera turística  a la costa Vermella, en el dia de la nostra excursió per la Catalunya nord.
En un parell d’hores vam recórrer el petit poblet mariner. Antic poble de pescadors i vinyataires,  conegut per les seves anxoves. Caminant pels carrerons estrets quen menen a la platja i al port , ens vam fer una petita  idea dels llocs que cal visitar més detingudament. La platja, el port, la torre del Madeloc, el castell reial, el fort de sant Elm, l’església de Ntra Senyora dels Àngels , el convent dels dominics, amb el seu claustre; són petits monuments, petits indrets  que ha anat teixint la història del poble.

Poble que ha estat font d’inspiració per molt pintors importants, per la seva llum, el color canviant de la mar:  Matisse, Derain, Chagall, Dalí, Picasso... entre d’altres
Visita obligada al cementiri, per visitar la tomba de Antonia Machado i la de novel·lista Patrick O’Brian.

Una beguda fresqueta en una terrassa, vora el mar per acabar de completar la tarda, mentre esperem l'autocar.
 
Deixem el poblet costaner amb un sol espaterrant i enfilem direcció al berguedà. Grossos núvols amenaçadors apareixen aviat, que abans d’arribar a Vic, després de travessar els túnels de Bracons,  descarregaran amb gran fúria, La pluja també va voler ser-hi  present, posant el punt i final al nostra dia d’excursió.



– 22 de juliol de 2013-


 

2 comentaris:

  1. Veus, jo no hi he estat a Cotlliure...Veig que vau tenir una excursió ben agradable i fins i tot la pluja va voler ser-hi present.

    Anna, i ahir va ser el teu Sant oi? moltes felicitats amb una mica de retard.

    Petonets de capvespre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El dia que puguis val la pena anar-hi, a Cotlliure i no es pas gaire lluny, es un poblet encantador.
      Gràcies per la felicitació, M. Roser i no et preocupis, ja diuen que tots els sants tenen vuitada.
      Petons d'estiu

      Elimina