diumenge, 19 de juny del 2022

PATUM – 2022-

 


Berga, som a l’últim dia de la Patum d’enguany  que ja està a les acaballes , uns dies de salts, foc i danses  molt intensos i amb una gran gentada. Després dels dos últims anys que no es va poder fer la Festa per la Pandèmia, la gent tant de casa com de fora s’ha abocat a la festa, sense por a la gran calorada d’aquests dies , ballant, saltant i gaudint com sempre.



A més aquest any han celebrat els 400 anys documentats de la festa una colla de comparses: el Tabal,  la Guita grossa, turcs  i cavallets, , Els vestidors de Masses i plens . L’efemèride s’havia de celebrar l’any passat però a causa d e la pandèmia , s’ha passat a l’actual.



Per això aquest 2022 es commemoren, amb actes i salts especials, els 400 anys de la seva primera referència escrita. Que enguany se celebrin els 400 anys és gràcies a una troballa que va fer al 2009 la historiadora Dolors Santandreu, traspassada fa uns mesos,  on es troben referencies escrites que actualment hi ha documentades sobre la festa berguedana, i també aquest vespre  dedicaran un homenatge a la historiadora per la seva tasca patumaire. A la història de Berga i de la Patum


Unes imatges de la Patum actual
 il·lustren molt be les multituds de gent pels carrers i a la plaça abocades a la gresca, al foc  i a la festa

 

 

2 comentaris:

  1. Quins records més guapos que hem porta la Patum...Nosaltres hi anàvem caminant des d'Avià !!!
    Petonets Anna i vigileu amb la calor.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja parlem d'uns quans anys enrera, nosaltres llavors pujavem de Navas i a la nit arrivem a casa a les quatre de la matinada i cap a treballar a la fàbrica.
      Des que estem a Berga sempre l'hem gaudit molt, a la plaça no hi faltavem cap any, un dia ho altre. aquest any, però, entre la calor, els virus i la salut , l'hem viscut des del sofà per televisió.
      Petonets M. Roser i un bon estiu.

      Elimina