dissabte, 5 de juny del 2021

CORPUS SENSE PATUM

Un altre any hem arribat a Corpus i Berga no pot fer la Patum, ja és el segon any, la pandemia, tot i semblar més controlada que l'any passat, no ofereix garanties per les grans aglomeracions que es produeixen en aquesta Festa  i per questions de seguratat altre vegada ha estat suspesa.


Aquestes imatges refleteixen la buidor de la plaça, de la ciutat i la tristesa de la Festa d'enguany. La imatgeria quieta i separada símbol de la festa  i dels moments  que ens han tocat viure. 


Tan sols la missa del dijous i del diumenge i alguns concerts i expocicions, amb mesures de seguretat, es faran aquests dies . La comparseria de la patum per aixó s'ha exposat a la plaça  on la gent pot fer un petit tast de les imatges estàtiques . Estones la plaça està molt concurreguda, sobretot al migdia, quan és feia la Patum de Lluïment, llavors han de de limitar l'entrada i es formen llargues cues . Altres hores la plaça esta molt tranquil·la com mostren les imatges.  


Un petit poema d'autor deconegut , reflexa el sentir de la gran part dels berguedans:

No saltarem al so de la música,
per carrers i places
si ho farà el nostre cor.
Avui és Corpus 
i el cor em batega com el tabal...
PATUM, PATUM, PATUM, PATUM


2 comentaris:

  1. Si noia, és una pena, però penso que tot el que representi un perill no s'hauria de fer, que ja vindran altres anys si Deu vol, aquest any no es pot saltar, però es poden admirar les figures...
    Petonets, Anna.

    ResponElimina
  2. Si M. Roser, ens em de quedar amb això que l'any vinent tot anirà millor i podrem tornar a gaudir amb la nostra Patum. Esperem-ho.
    Una abraçada.

    ResponElimina