divendres, 10 de maig del 2019

AQUELLA COSA QUE LI DIUEN MORT II


Després de tota l’enquesta va arribar el moment d’escatir els detalls familiars. No sabeu la de successos que tenen a veure amb la família. Bé, sí, perquè si heu llegit les novel·les de l’Agatha Christie ja sabeu els maremàgnums, entre la dona, el marit, els amants, els fills, les nores i fins hi tot els néts. Hi ha odis i rancúnies per tot arreu. Els humans, som un fàstic, pels diners ho emmerdem tot. I no parlem quan es barreja l’amor, amor entre cometes, desig, passió, luxúria, tot plegat sexe.

Després de reunir totes les proves, sense cap resultat, hem considerat que no hi ha cap motiu per continuar la nostra investigació. L’home ha mort d’un infart sobtat.

La Paola ho ha dit quants estàvem a soles:
¾     A mort per què fa massa anys va néixer i li havia arribat l’hora: Qui mort més dolça, si la mort, pot arribar a ser considerada dolça. I la figura negra?

He respost:
¾     Una falòrnia com tantes altres. Un negre o una negre, una home o dona vestits de negre. Segurament no eren ni negres, ni anaven vestits de negre. Algun, amb alguna copa de més, potser sí que de vi negre.

Han passat molts anys. Ja no penso tan ràpid com abans, ni corro tampoc amb la lleugeresa de llavors. La Paola va canviar de destí i poc després va tenir un accident en un cotxe patrulla.

Va restar la seva vida en una cadira de rodes, però ja fa anys va morir. La vaig anar a veure, poc abans del seu òbit, i en va parlar d’un negre que va passar davant del cotxe. No ho va veure amb suficient temps, va girar bruscament el volant i va estavellar-se contra un mur.

Coses de la vida i de la feina. Pobra Paola! Tantes il·lusions malmeses. Aspirava a ser una policia de prestigi i la mala sort no li va permetre.

Però avui, jo, la he vist. Rere una cantonada mentre perseguia un lladre armat. M’ha esparverat, alta, vestida de negre, la cara fosca, la mirada fonda i trista. Les mans de dits ossuts, i amb les ungles molt llargues, agafaven un dalla tant alta com ella. Malgrat tot, m’ha somrigut i he comprès que no era encara la meva hora. Poc després, el lladregot ha caigut abatut del tir d’un company.

Reflexió:
Oh! Ànima meva, no aspiris a la vida immortal,
però esgota tota l'extensió del que és possible!

Píndar, poeta grec (s. V aC)

Miquel Pujol Mur

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada