diumenge, 10 de febrer del 2019

DE REBAIXES



La Marta i la Rosa passegen  juntes per aquella ample avinguda en aquell fred dia de gener. Les rebaixes fa pocs dies que han començat i han acordat anar de compres.
¾    Jo no penso comprar gaire res. Estic sense un ral –diu la Marta.
¾    Jo tampoc compraré massa, però he vist unes sabates...

Entren en una botiga , després en una altre. La Rosa ja porta quatre bosses. Unes sabates, una camisa, dos jerseis . La Marta només porta una bossa amb una camiseta.
¾    Anem a aquella botiga de la cantonada –proposa la Marta.
¾    Va, allà no que hi ha la roba molt tirada, -fa la Rosa
¾    Si, però potser allà hi arribaré jo.
¾    No, vinga, anem a aquells grans magatzems, que hi ha coses millors.
¾    Es què, no em va gaire bé. -mentre mira les bosses de la companya.
¾    Ja et deixaré peles , si quedes per això.
¾    No, no,  no cal.  -Voldria acceptar, però sap que no s’ho pot permetre.

Finalment van als grans  magatzems, la Rosa tria , remena, compra, mentre la Marta es queda en un racó sense dir res, però els seus ulls estan posats en aquells pantalons gris fosc, que tant li agraden i ara  està comprant la companya.  Aquests pantalons són els que jo volia –pensa la noia- però tot i estar rebaixats sap que per ara no els podrà comprar.

Després les dues amigues van a prendre un cafè, mentre una només parla dels avantatges de les rebaixes, i del que ha estalviat en totes aquelles coses, que no li fan  cap falta,  l’altre només escolta amb aquella expressió absent, sense dir res.

Febrer del 2012

2 comentaris:

  1. Jo no sóc pas d'anar de rebaixes, doncs acostumes a comprar més del què necessites...Millor quan em fa falta alguna cosa, me la compro i ara gairebé tot l'any trobes coses que estan bé de preu. La Marta em fa pena, anar a uns grans magatzems i no poder comprar res! La seva amiga hauria de ser més solidària...
    Petonets,( sense rebaixes) Anna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo tampoc vaig massa a les rebaixes. Si em falta alguna cosa ho aprofito i a vegades per fer el xafarder, però comprar per comprar mai, llavors moltes coses només fan nosa i al final les llences. Ara hi ha gent que hi gasten el que no poden, aixó si... per estalviar!
      Una abraçada M. Roser.

      Elimina