diumenge, 16 d’abril del 2017

PASQUA, PRIMAVERA, CANTS I TRADICIONS.


Som el dia de Pasqua Florida, els carrers s’omplen de gent i cançons. Cants de joia a la primavera, al renéixer a la vida, i també cants a l’amor. Cants també al Crist ressuscitat, a la vida que venç la mort. Em venen  a la ment una estrofa d’unes velles caramelles ,

L’aire suau de primavera,
Diu que l’hivern ja ha passat,
Les flors cobreixen la terra,
El temps dels cants ha arribat.
Avui és Pasqua Florida.....

Les tradicions es mantenen, sobretot gracies a les persones que volem continuar-les. Barretines i faixes vermelles, destaquen sobre les camises blanques. Pastisseries plenes de mones, que fan les delícies de petits i grans. Encara que les figures de xocolata han desplaçat els ous tradicionals. Els  ous símbol de vida i de ressorgiment estan presents també. Abans els ous cuits eren els que guarnien la mona, i s’havien de descobrir on estaven amagats, i els nens els havien de buscar qui trobava el primer, cosa que feia les delícies dels menuts, llavors sense tants jocs ni aparells com ara. Ara gaudeixen amb els de xocolata.


Percebre la poesia de la primavera. Escoltar la remor del ventijol matinal barrejat amb els refilets dels ocells. Observar com la natura pren vida, els prats i els camps verds, les flors que voregen els marges , les que pengen dels balcons i omplen jardins i molts indrets.

Gaudim de les caramelles. Assaborim  una bona mona. Admirem la natura i tot el que l'envolta. i passeu una...  molt, molt ...


BONA PASQUA !!!


4 comentaris:

  1. Ai Anna, no saps com trobo a faltar les Caramelles, les vivíem tant...Suposo que tu en segueixes gaudint! Recordo com amb la mare i la Dolors, guarníem les paneres amb les que els vailets recollirien els presents(normalment ous), amb què els veïns els obsequiaven...I el pare assajant les caramelles amb el nens...Quants records!!!
    Petonets Anna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quins records d'aquells temps, tu les havies viscut molt, jo també, èrò diferent. Per aquí encara és conserven molt aquestes cantades. Hi han forces grups. Al de La Valldan hi ha molta gent, fins joves i mainada. Altres grups es queixen que falta jovent. És maco en aquestes Festes gaudir dels cants de caramelles. Després hi ha la truitada ( o xocolatada,) i més tard és va d'excursió.
      Una abraçada M. Roser.

      Elimina