dilluns, 17 d’agost del 2015

REFLEXIONS DE L’OCUPACIÓ DEL TEMPS


Cadascú viu segons les seves pròpies circumstàncies. És molt amplia i heterogènia la situació laboral, física i econòmica de cada persona. No podem valorar la importància del temps de lleure amb un barem igualitari per a tothom.  

Hi ha persones que no disposen de temps perquè s’han carregat de tantes coses per fer que ells mateixos diuen que viuen estressats, però, solament és una mala programació del seu temps d’oci i del saber quina són les preferències i les possibilitats de fer-les.  

Hem de considerar que som nosaltres els distribuïdors de les nostres activitats. Sabem quina és la nostra jornada laboral i aleshores, hem de saber de veritat quin és l’horari que tenim lliure  i hem de calcular estones entremig de les nostres ocupacions que ens permetin el desplaçament d’un lloc a l’altre. 

Tampoc podem considerar com a una opció arribar tard a casa després d’un munt d’activitats i no poder conviure amb la família.  

A causa de la feina dels pares i de les seves obligacions com en un exercici preparatori de cara al futur, carreguem els nostres fills de feines a les que donem el nom d’activitats o esport, ja que així comencen a tastar el món que se’ls prepara.  

Pobra joventut si ja comencen d’aquesta manera la seva formació. No m’estranya, que tant que avancem en la ciència i en el coneixement humà cada cop hagi més persones amb depressions i malalties mentals.  

Sabem de veritat gaudir del temps? 

Una estona amb tu mateix també és una bona medicina. Sabem valorar-nos? 

Miquel Pujol Mur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada