dilluns, 28 de gener del 2013

CARTES AL VENT.


Asseguda a la platja la noia observa la trajectòria del petit vaixell de vela on els mariners segons com bufa el vent han de treballar de valent a les veles per apaivagar la inclinació de la nau.

Està pensativa i malgrat vagi vestida a la moda el seu aspecte desencisat desdiu la bellesa del seu rostre.

S’alça i camina amb les mans agafades rere la esquena. El cap cot perquè la nau és una petita taca en l’horitzó. En el seu posat hi ha molta recança perquè la nau porta la carta que ha escrit al seu promès.

Es deté davant de l’arbre que tanca la porta de darrere dels horts. Sobre l’escorça del tronc hi ha gravat un cor i dintre unes inicials “A/M”. Se’l mira detingudament i guaita a un costat i l’altre. No recorda si és el lloc ni si aquest es l’arbre on vam gravar el cor i les nostres inicials símbol del nostre afecte.

Però la inscripció  i el tronc fa que la seva memòria recordi aquella tarda encesa d’amor innocent, d’acaronaments, de mans entrelligades, de rialles que va marcar l’epicentre del seu festeig.

Tot va començar una tarda al poble. El ball de l’envelat, un somriure com una invitació a més i en sortir una mirada de reüll com un inici de promesa.

La carta de contestació:

Amiga,

En aquesta llunyania on l’oratge és canviant les promeses se les emporta el vent, i la distància refreda l’amor i les passions.

Per què te’n vas, amor?

Jo no he tingut la culpa de deixar-te d’estimar. I mira que t’estimava i et desitjava. Quan rebis aquesta carta ja tot s’haurà acabat. Vull seguir la dèria d’estudiar. Com si aquí no pugues fer-ho, pensa la noia però ell així ho ha volgut.

Estar sola, un dia i un altre, això no és per mi. Ara he conegut algú, que no vol estudiar tant i a més vol estar amb mi. El seu amor fa créixer el meu, són fets i no paraules. Ara em sento millor, alleugerada, però una mica trista amb mi mateixa, ja no m’atribola amb la paraula promesa. No vull fer mal, ni que me’n facin.

El vaixell s’ha perdut definitivament en l’horitzó, fa fred, tot està fet. La noia gira i torna a casa.

Miquel Pujol Mur                                  
Berga, 23/02/2009.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada