dimarts, 13 de setembre del 2011

UN DIA ACCIDENTAT

Paraules : esgarrapar, ciutadania, oracle, sant, balança, dutxa, retopada, retolar, bocí, ampli.

La Sònia ha sortit molt aviat de casa, ha de fer moltes gestions. Avui ha començat les vacances i demà marxa cap a Irlanda, durant tres setmanes per practicar l’anglès i fer turisme.
Anava capficada, de pressa amb la llista de les coses que li calia fer, quan una moto passa vora seu i li dona estrebada a la bossa que portava amb tan mala sort que la fa caure al terra, ben llarga, un home passava distret dona una retopada amb ella i també ja és per terra sobre seu; quin garbell!
Ajudats per uns vianants, els incorporant, per sort no s’han trencat res, encara que una mica masegada, ella s’ha negat a anar al hospital, l’home, com que ha trobat un bon coixí no ha rebut massa, marxa dient quelcom i maleint entre dents.
- Sant t’Antoni , els papers i els documents del viatge, estaven dins la bossa.-crida la noia.
Ara és a la comissaria de policia per denunciar els fets, després de posar la denúncia l’adrecen cap a Atenció a la Ciutadania, perquè és veu que era un estranger qui ha fet el furt. Més tard ja es troba al banc per anular les targetes i fer-ne alguna de nova, i també treure diner en efectiu.
De camí cap a l’agència de viatges, un gat negre és creua en el seu camí i sense voler li trepitja la cua, amb un gran marrameeuuuu, li va esgarrapar la cama, que tot seguit és va posar a sagnar. Entra a una farmàcia que hi havia allà a prop per si li podien curar. Li netegen la ferida amb aigua oxigenada hi li posen iode, li aconsellen que vagi a l’ambulatori per que li posin la injecció del tètanus. Quan ha sortit de la farmàcia ha de tornar a entrar-hi, perquè tenia una llista de coses per comprar.
Està tan nerviosa que ja no sap quines coses li fan falta, de cop i volta és posa a ploure, entra a una cafeteria per resguardar-se de la pluja, allà hi ha un paio que la confon amb una meuca i se la vol lligar. Marxa sota la pluja, que ja afluixa, sense prendre res, per fi és a l’agència de viatges, que li fan duplicats dels papers.
Només tinc ganes d’arribar a casa i ficar-me sota la dutxa per retornar-me una mica. -pensa- Però al ser a la porta de casa, no té les claus, eren a la bossa. La veïna que en guarda unes altres, aquests dies es fora a casa del fill. Sort que el veí de sota s’ofereix per ajudar-la, amb una escala pugen fins el balcó del primer pis, on hi havia la finestra oberta, finament pot entrar
Avui havia d’haver consultat l’oracle abans de sortir de casa. A veure quines altres desgràcies encara em poden passar
A punt de dutxar-se s’adona que no hi ha aigua calenta, i desisteix de fer-ho. Una altre cosa espatllada. Va retolar la qüestió a la seva agenda d’averies
Es al vespre i s’adona que encara no ha dinat, ni ha comprat res per menjar, té un bocí de pa sec i un tros de formatge a la nevera, que ja desendolla, per no oblidar-se’n. S’asseu davant la televisió per menjar tranquil•lament i beures una cervesa, recuperant una mica les forces.
Només queda repassar que tingui tots els papers, ficar un parell de coses a la maleta i... tancar-la. S’adona que s’ha descuidat d’anar a buscar aquella jaqueta a la tintoreria, la que volia emportar-se’n. Ja és impossible. Hauré de planxar l’altra, la vella. Al anar a planxar la jaqueta veu que la planxa tampoc funciona, i mira el ploms, ni ha un de baixat. Vet aquí l’averia de l’aigua calenta.
Tot controlat, ja passa de les dotze, però és fica sota la dutxa ben calentona i és relaxa força. Posa el despertador a les cinc. A les 5’30 el taxista la vindrà a buscar per dur-la a l’aeroport.
Li costa de dormir, amb el trasbals de tot el dia , donant voltes en aquell llit tan ampli. Finalment rendida cau en un son profund, i somnia i somnia... bosses... maletes... lladregots... De sobte: riingggggggggg, el despertador.
L’avió s’acaba d’enlairar, ella reposa tranquil•lament en el seu seient, s’escolta la veu del pilot desitjant-los-hi un bon vol. Sospira profundament i pensa . Avui tindré un bon dia i cada un dels següents dies sera millor. Vull amb el meu pensament positiu fer donar un tomb a la balança i treure les coses negatives i l’estrés de la meva vida, i no tornar a passar un dia com el de ahir.

Anna ( 2 de maig de 2010)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada