Han estat presents tota una
sèrie d’actuacions artesanals dedicades al món del vi de la terra, als formatges
amb diferents elaboracions, embotits del país i
el nou món de la cervesa de producció comarcal.
A més com cada dissabte es podia gaudir de l’habitual Mercadet al
passeig de la Indústria.
Les parades de la Fira eren establertes
preferentment a la plaça de Sant Pere. La coneguda plaça, per ser la de la
Patum, en aquest dia tot el seu soroll provenia només de les veus de les
persones demanant informació, les corresponents respostes del comerciants, les
rialles del infants i la joventut, i finalment una vegada tancat el tracte, la
compra de productes per satisfer el gust del consumidor. Cares contentes i com
es diu actualment: Bon rotllo!
A la plaça Viladomat també
havia una extensió amb parades artesanes que no havien cabut en la plaça Sant
Pere i que iniciaven la passejada pel Mercadet ple de botigues de robes,
fruites, calçat, herbes i tot un seguit de productes per el vestir, el menjar i
del parament per les cases.
Tot un dia de festa,
acompanyat d’una temperatura inhabitual en el mes de febrer, que convidava a
gaudir el fet festiu i de passejar saludant als amics i coneguts.
M’encantà enormement un
cartells informatius del món dels formatges i el vi que sempre és una mica més
de cultura a afegir al nostre pensament.
Una actuació que sempre és
d’agrair a l’ajuntament i que dóna vida al poble i atrau a forans a conèixer la
ciutat i el tarannà dels seus habitants en aquests moments crítics.
Esperem que aquesta nova idea
pugui ser celebrada en propers anys.
Miquel Pujol Mur.
Fotografia: M. Rosa Planell Grau.
Aquestes fires artesanals estan molt bé. llàstima que vaig ser fora i me la vaig perdre. Amb la teva descripció en tenim una mica de tast.
ResponEliminaAmiga Ariadna, Aquestes fires de nivell municipal val la pena conèixer-les ja què donen vida al poble en aquests moments tan delicats de les economia.
Elimina