dijous, 14 de novembre del 2019

ESTIC MOLT FOTUT(Embolicar la troca-Enraonar més que un sac de nous-  Fer el papallona-Fer els ulls grossos- Fer figa- No em cap a la barretina- Per quins set sous- Veure’s les orelles.)


Estic fotut, molt fotut -pensava- No sabia com sortir-se’n de la immensa teranyina que havia bastit, no li quedava més remei que seguir endavant, anar embolicant la troca cada vegada més. Ja ho diuen que embolica que fa  fort, però arriba un punt que tot fa figa, ja res s’aguanta per enlloc  i no toca altre remei que assumir les conseqüències.

El desastre era tan gran, però,  que no sabia com fer-ho,  tots els seus projectes, els seus objectius  i negocis se’n havien anat en orris. La quantitat de diners que havia aconseguit  i invertit amb enganys i mentides s’havien esfumat. Va haver-hi uns  mesos, que les accions pujaven i s’emblava que tot començava anar bé, em començava a veure les orelles – deia-i volia jugar fort per triomfar,  vaig invertir encara més , com necessitava més líquid  fins vaig empenyorar la casa  per treure més diners   i ara ho he perdut tot. No se com dir-li a la Mónica, al final d’aquest més hem de deixar el xalet on vivim.

Ella que sempre enraona més que un sac de nous, fa uns dies que està molt callada com si s’ensumés alguna cosa. Ella havia  participat de tots els projectes,  abans sempre en parlaven, ara no em pregunta mai res, es clar que sempre arribo tard per no haver de donar-li explicacions , sempre té moltes festes, i reunions familiars o surt amb les amigues, ens hem distanciat molt des fa uns mesos. És clar que un dels motius pels que em vaig casar amb ella van ser pels diners del seu pare, ella era molt rica i sempre passava   per davant d’on treballava, era una noia jove i guapa i no em va costar gens d’enamorar-la,  va ser un objectiu fàcil d’aconseguir. Ara últimament les coses no van bé entre nosaltres i  amb l’enfonsament de tots els negocis i plans que teníem, no se ni com mirar-la, ni que dir-li. Fins he pensat en suïcidar-me, però fins per això soc sóc un covard...

Mentre pensava totes aquestes coses dins el Mercedes també hipotecat arribava davant de casa. Sabia que havia de parlar amb ella, però no en tenia ganes només desitjava que no fos a casa , ja li diria demà, però hi havia les llums de la sala obertes. Va respirar a fons al entrar, ella l’esperava davant altiva asseguda al sofà amb una copa de vi blanc a la mà.
¾    Que celebrem alguna cosa-  vaig dir després de fer-li un petó a la galta.
¾    Hi tant. Que tu demà deixes aquesta casa i també el cotxe davant la porta i ten vas tan lluny com el vent et porti.
¾    Què... Per quins set sous?
¾    Encara tens la barra de preguntar? Quan pensaves dir-me que estàvem  del tot arruïnats i havíem de deixar la casa a final de més.

    Ès va ennuegar amb la pròpia saliva, es va tornar vermell, tremolant insegur davant seu, mai  havia vist la valentia d’aquella dona, que creia tímida i insegura. Va intentar dir alguna cosa , però no li sortia res de la gola.
¾    Però.. que dius...
¾    Tens aquesta nit per recollir la teva roba i marxar. La casa i totes les coses que hi ha són meves. El pare ho ha comprat tot per mi. També el negoci dels viatges, l’únic que funcionava bé, i fa uns  mesos el vas hipotecar amb els teus desoris de fer milions ràpidament i sense treballar.  
¾    D’aquí una hora serè fora. –vaig dir amb ràbia.
¾    Ah !  et pots emportar la teva vella furgoneta, si  arrenca, potser et farà falta per dormir.

Una mirada d’odi cap aquella dona que ho tenia tot i l’havia  deixat sense res, però en el fons estava content de no haver hagut de donar masses explicacions, potser fins podria pispar alguna de les coses de valor que allà hi havia i treuen alguns diners  Llavors va veure la sogra que sortia del despatx i se’l mirava amb menyspreu, ell va abaixacar el cap i va entrar  a la seva cambra. Havia de sortir d'alla com més aviat millor.

  17/09/2019/

2 comentaris:

 1. A les dones no se les enganya tan fàcilment...Ja li va estar bé,perquè si només si havia cast per els diners i a sobre els havia malversat,; potser si que la furgoneta ara serà el seu palau...
  M'agrada això d'incloure frases fetes en un relat!
  Petonets, Anna.

  ResponElimina
 2. Ës veritat M. Roser, a les dones no se les enganya tan facilment, sovint son més llestes del que sembla, sobretot amb els que les volen només pels diners.
  Aixó de lligat frases fetes diferents en els relats de tant ho fem en el grup i es divertit.
  Una abraçada M. Roser.

  ResponElimina