diumenge, 25 de juny del 2017

COMENÇA L'ESTIU



Cel blau, nítid,  sense un sol  núvol. Sol ardent que sembla que ho ha d’abrusar tot, no passa ni un alè d’aire. Fa una calor espatarrant i unes nits xafogoses.  Així son aquest any els primers dies d’estiu.

Som els dies del solstici d’estiu, el sol està en el punt més alt, a partir d’ara començarà a davallar. Les nits més curtes de l’any i els dies més llargs. Revetlles i Festes Majors comencen la temporada. Hem entrat de cop a aquesta nova estació.

Begudes, refrescs, aigua, fruites, aliments lleugers per combatre les altes temperatures, que en molts llocs fregant el 40 graus , cosa poc habitual en aquestes setmanes de finals de junys, en aquestes contrades,  el cos s’ha d’anar preparant pels nous canvis. L’estiu a ningú deixa indiferent . Uns l’esperen frisosos, altres desitgen que passi aviat ja que no suporten la calor.

El verd dels prats encara està brillant, els sembrats han madurat del tot, a l’alta muntanya, les màquines recolectores treballen de valent. El paisatge està esplendorós dona goig de veure. Sortides per gaudir de la natura, imatges espectaculars  impregnen la retina. La primavera ens ha donat l’adéu definitiu. Ha arribat l’estiu per quedar-se, per passar calor i remullar-nos en dolls d’aigua o piscines els que tenim el mar llunyà o si més no a la dutxa de casa . Diuen que serà un estiu molt càlid i que aumentarà el perill d'incendis, haurem de ser curosos, pero em tot diem ... Benvingut estiu!!!

22/06/2017/


2 comentaris:

  1. M'agrada nolt l'estil d'aquest escrit, Anna, però a mi em sembla que ja portem més d'un mes d'estiu, si ens fixem amb els termòmetres, una altra cosa és el calendari...Doncs jo tinc l'esperança, que aquest estiu sigui una mica més fresquet que aquests dies, deuen ser les ganes de protegir-me de tanta calda...
    Petonets, Anna i bon estiu.

    ResponElimina
  2. Tens raó, si que fa dies que fa calor, per aquí també, però vem passar d'una setamna força fresqueta a estar sobre els 30 i 35 graus. A mi m'agrada la calor, però tanta tanta tampoc. Tenim sort que per aquí les nits mai s'on tant caloroses, sempre baixa una mica d'airet de Queralt. Esperem que la calor més forta ja hagi passat i només faci un estiu normal.
    Bon estiu per tu també M. Roser. Una abraçada

    ResponElimina