dimarts, 5 de juny del 2012

BULLIDOR DE LA LLET. BERGUEDA SOBIRÀ

Aquest cop sí.

Havíem pujat en altres ocasions i ens havia fallat però aquest cop després de les pluges caigudes darrerament si que brollava esplendorós el Bullidor de la Llet.

La nostra petita colla formada per l’Àngels, la Rosa i el Miquel vam pujar en cotxe fins l’aparcament de la casa de Colònies de cal Cerdanyola al veïnat de l’Hostalet. Després de prendre el nostre estris habituals vam començar el camí que porta de Bagà al Refugi de Sant Jordi.

El camí és ampla i agradable, molt apropiat per l’època primaveral i estiuenca perquè els arbres protegeixen del sol. El nostre camí segueix el Torrent del Forat que amb el seu cabdal no desmentia les nostre benaurades suposicions.

Poc després de creuar el pont trobem el rètol que ens indica Bullidor de la Llet i Els Empedrats. Seguim la nostra ruta marxem per viarany de l’esquerra. Passem per una palanca de fusta bastant recent ja què anteriorment s’havia de passar fent equilibris damunt de les pedres, sort que no és gaire ampla ni profunda la llera del rierol.
La canal que baixa valenta i ràpida ens confirma que finalment tindrem una bona visió del Bullidor. La rampa es empinada i bastant costeruda però en pocs minuts ens porta davant del brollador.

El Bullidor de la llet és una surgència natural que quan ha plogut força per les contrades properes brolla majestuosa i amb tanta força que l’aigua surt blanca com si fos llet. Només quan l’aigua baixa abundosa es produeix aquest fenomen.

Seguidament retornar al nostre punt de continuació de ruta.

Text i recull dades: Miquel Pujol Mur.
Fotografia: Rosa Planell Grau

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada