dijous, 20 d’agost del 2015

GAUDINT DELS PETITS MOMENTS


Tema: Gaudir

Gaudir, el contrari d’avorrir. La gent vol, volem gaudir, sobretot ara a l’estiu, amb el bon temps i les vacances. Gaudir més cada dia , buscar noves experiències  que ens facin sortir de la rutina. Viatjar a països llunyans o exòtics. Anar a destins més propers  de mar o de muntanya. Viatges culturals o cercant el contacte amb la natura. Fer algun creuer per mar, per un riu cabalós... Descobrir noves cultures, conèixer nova gent. Festes amb amics, nits esbojarrades, beure i menjar a  dojo.  Hi ha mil maneres de gaudir de l’estiu i de la vida, i molt sovint trobem  gent   que s’avorreix.
 
Sovint oblidem les petites coses  que tenim a l’entorn, d’aquells petits moments que ens fan bategar el cor amb força, que revitalitzen els pulmons amb alenades d’aire  fresc, ens donen energia i ens alegren el dia a dia.

Són aquestes coses senzilles que sovint passen desapercebudes i que al anar-se fent gran , un, dona més valor. Gaudim doncs l’estiu, sortints a caminar pel matí, quan encara l’aire no s’ha escalfat massa . Caminar pel llindar del bosc, o  per la obaga de Queralt,  per petits viaranys, entre les arbres, on pel costat s’esmuny tranquil un petit rierol d’aigües transparents. Quedar-te una estona quiet escoltant la remor de l’aigua, la fresa de les fulles dels arbres, el cant d’alguns ocells que també busquen la frescor del lloc. Remullar-se la cara i els braços  per apaivagar la calor que ja es va notant. Gaudir a ple de la naturalesa.
Esmorzar amb les amigues, mentre ens expliquem les últimes novetats del poble. Aquell entrepà amb pernil i després el tallat, que bo que és poder-ho compartir.

Quan fa aquella calor asfixiant de prop dels 40º  després d’un dinar lleuger poder-te estirar al sofà, fent una migdiada,  veient  una pel·lícula o llegint un bon llibre; totes les finestres i persianes tancades, només sentint el soroll del ventilador engegat , estant fresquet , mentre a fora un es pot fregir. Són moments que no tenen preu.
Cap el tard, sortir a regar  l’hort, les flors. Veure com creixen ufanoses les plantes, malgrat el dany de les primeres pedregades; collir un enciam, una ceba, els cogombres o el primer tomàquet. Veure com vam creixent els carbassons o les bledes.

L’últim moment màgic del dia, a la nit abans d’anar al llit.  Quant tothom dorm;  les finestres obertes perquè entri aquell preuat airet que baixa de Queralt. Sortir al balcó, veure els carrers deserts; alguna finestra amb llum,  d’on traspua música, o la televisió; però la calma es total. Veure els carrers il·luminats i foscos a la vegada, sentir aquella pau. Després mirar  enlaire i veure en aquell cel obscur com hi brillen milers  estrelles, també la lluna i alguns planetes. Això també es gaudir.

 03/08/2015/
 

2 comentaris:

  1. M'ha agradat molt Anna, has fet un bon resum de les petiteses amb les quals podem gaudir...Però sembla que a molts se'ls ha oblidat i necessiten fer viatges, cada vegada més lluny i més exòtics...
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies M. Roser. És veritat que a vegades busquem grans experiencies per gaudir i oblidem les petites coses del entorn.
      Una abraçada

      Elimina