diumenge, 15 de setembre del 2013

VIATJANT PER ÀUSTRIA -III


KEHLSTEINHAUS - EL NIU DE L'ÀLIGA.


 
 Des de Salzburg,  prop de la frontera amb Alemanya, van fer una altre sortida  cap als Alps del sud de Baviera, per visitar el Niu de l'Àliga, el refugi de Hitler al cim d'una muntanya. Una visita realment impactant.
 
  Entre boscos verds i mig d'altes muntanyes vam a arribar  un pla, on s'albirava al cim d’un turó, un xalet.  Per un túnel vam endinsar-nos a la   muntanya i després de caminar uns 500 m. trobem l'ascensor que et puja dalt, dins el xalet, refugi,  de Hitler, al cim de tot. Impressionant el lloc i també l’edifici. Rodejat de cingles pels quatre costats, per una carena pots caminar encara uns 500 m. Entre precipicis i belles vist de les valls i  les altes muntanyes del Alps bàvars.
 
La casa, l’ascensor, la xemeneia on seia Hitler davant el foc, tot tal com era fa 70 anys enrere. Excepte zones adaptades pel turisme, ja que avui inclou un restaurant. A les habitacions del führer i, només s’hi podia accedir amb  permisos especials. Costa imaginar com en aquell indret envoltat de pau i de natura agresta, i davant d’aquella llar de foc, al caliu d’unes brases reconfortants, mentre la neu coronava els cims propers,  s’havien pogut gestar, la guerra, la destrucció i els crims més horrorosos  i repulsius contra la humanitat.
 
El xalet va ser regalat a Hitler pels seus oficials nazis , quan va complir 50 anys al 1939, com a lloc de descans i estiueig. En la seva construcció, sobretot l'ascensor, que va durar 16 mesos , van morir molts obrers,  per les dificultats de la zona. A la falda de la muntanya hi havia el complex de  casetes i xalets dels seus oficials i col·laboradors , que pujaven per les entranyes de la muntanya fins a la caseta del führer, per en mig de tertúlies i fartaneres,  planejar les horroroses estratègies .
 Al 1945, amb l’avenç de les forces aliades, el comandant Eisenhower, va fer bombardejar la zona i va destruir tot el complex dels oficials, avui tot vegetació, va manar però,  que no es toques el xalet de Hitler, volia comprovar personalment el que allà s’amagava. Quan el va visitar personalment, va exclamar: “ realment és el Niu de l’ Àliga...”









 
Hi ha altres fonts  que diuen que Hitler va viure poc en aquell lloc, només el va visitar unes quantes vegades. La versió que explico es la que ens va donar el guia que ens acompanyava, també la col·lecció de fotografies que hi havia el lloc, mostren a Hitler vivint temporades allà. Un vídeo completava les explicacions, encara que era en anglès i alemany.



06/09/1013
 
 
 

2 comentaris:

  1. Doncs si que va donar per molt aquest viatge...
    El molt punyeter no tenia pas mal gust, el lloc és preciós, però devia fer una mica de iuiu!!!
    Petonets de bona nit , Anna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi tant M. Roser, nou dies per Àustria, donen força de si. Segurament encara en faré un parell més.
      Aquest lloc em va impactar. De veritat feia una mica de "iuiu", tal com dius, però em va agradar d'anar-hi.
      Petonets de finals d'estiu

      Elimina