diumenge, 30 de juny del 2013

LA REMOLATXA VERMELLA



Aquest matí ha vingut la Carme, una amiga de Reus, que feia molt que no ens veiem i hem anat al mercat i ha comprat  un manat de remolatxes vermelles. Primer m’ha estranyat, però quan m’ha explicat el perquè,  ho he entès.
Es veu que aquest tipus de remolatxa, té unes propietats molt importants per la salut i el benestar de les persones.

Aquest vegetal de forma rodona i vermellosa de dins i de fora , de sabor suau i dolç, la remolatxa  vermella ,  és rica en sucres i sals  minerals i també en carotina,  és aliment de primer ordre contra el càncer i la leucèmia . Pel seu contingut de vitamines, A, B, C i D és beneficiosa per les persones nervioses i anèmiques, també va molt bé com a preventiu de la grip.

Té propietats anticancerígenes, i es beneficiosa pel cor. Es un mineralitzant de primera  per l’organisme, ric en ferro, potassi, fòsfor, silici, calci i cinc . Protector de la pell , del cabell, dels ossos i del cervell.
Té altes  propietats  rejovenidores. Com és  molt ric en àcid fòlic en la seva a composició,  participa en la formació de cèl·lules noves i hematies, ( glòbuls vermells.)  Augmenta la fermesa de la pell i li dona elasticitat i brillantor i moltes més coses que ara no recordo

La Carme és una gran defensora de la medicina natural i dels aliments sans . Ens hem posat al  dia de les nostres vides, mentre dinàvem , un menjar natural que hem cuinat entre les dues, on  l’amanida de vegetals amb remolatxa  no hi faltava.
De fet, alguna cosa i deu tenir a veure l’alimentació, perquè  ella tot i que  passa força de la cinquantena i té una pell i un aspecte de joveneta, que ja voldria per mi. Penso seguir els seus consells.   Una alimentació rica i variada, amb poques carns vermelles i molts vegetals i sobretot , una mica de  remolatxa cada dia, crua, cuita, amb suc o puré i fins i tot en postres, ja que pels sucres que porta és fan uns pastissos excel·lents. Una cosa, per les persones diabètiques no és gaire recomanable precisament per aquets sucres .


-29 de juny de 2013-

2 comentaris:

  1. Caram Anna, veig que de cara l'estiu et vols cuidar, jo trobo que la medicina natural està molt bé, però sense exagerar, que nosaltres tenim la dieta mediterrània que és molt sanitosa...Potser em compraré remolatxes d'aquestes, m'interessa això de les propietats rejovenidores, he, he...
    Petonets, de diumenge.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi tant M. Roser que ens hem de cuidar, de cara l'estiu i sempre. Seguint la dieta mediterrània, menjant remolatxes... o el que calgui. La salut és el primer i si podem rejovenir-nos una miqueta... millor.
      Una abraçada

      Elimina