diumenge, 26 de maig del 2013

ENSUMANT LA PÓLVORA. ELS QUATRE FUETS

  
 
 

 
Aquests dies  tot Berga bull amb els preparatius de la Patum , que començarà aquest dimecres. Per tot arreu  sura l’olor de la festa,  en l’aire i en l’ambient dels carrers engalanats ,  aquesta tarda amb els Quatre Fuets, ja s’inicia el tast de la pólvora., és el primer contacte amb la festa. Antigament es feia per provar si el fuets petaven bé, ja que aquests es feien manualment, . Ara, ja forma part de la  una tradició. A les sis de la tarda a la plaça Viladomat, és reuneixen un munt de gent en espera  d’ensumar la pólvora dels primers salts  de maces i així és comprova que tot estigui a punt per començar la festa .
 

Una  multitud de gent s’aplega al Vall, no importa si plou o  fa fred,  per començar a gaudir de la festa i esperar que el so del Tabal anunciï l’arribada de les maces, les petites i les grans que amb els primers salts i la petada dels primes fuets, indicaran que tot és apunt per l’inici d e la Patum que començarà oficialment aquest  dimecres a les 12 del migdia amb la sortida del Tabal , i els gegants que faran el primer passa carrers  per la ciutat.
 
26-5-2013


 

4 comentaris:

  1. Com passa el temps , fa quatre dies dels últims salts i ja hi tornem ser! Està bé això d'anar-se preparant, és com entrenar-se per la gran festa...Espero que tingueu molt bona PATUM !!!
    Petonets amb coets, Anna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si M. Roser el temps passa volant ja tornem a ser Patum, tot Berga ja respira la festa grossa. Esperem que el temps acompanyi, encara que es preveu que sigui molt fresquet.
      Petons amb gust de barreja

      Elimina
  2. La Patum altre vegada a la porta. Quina enveja de no poder ser-hi. Miraré de seguir-la per Internet.

    ResponElimina
  3. Quan ets a fora s'enyora la Patum, però avui dia amb la tele o internet aquesta arriba a tot el món.
    Salutacions

    ResponElimina