dimecres, 21 de maig del 2014

FIDELITAT


FIDELITAT... Quina paraula...! D’aquí en podria sortir un relat molt seriós, d’aquells que parlen de coses d’altres temps, quan tothom tenia molt respecte i s’acataven les ordres que algú dictava, encara que per dintre corria la processó.

Si l’analitzem bé, i per parts, aquesta paraula pot dir moltes coses. Llegiu i veure tot un ventall de possibilitats que se’ns obren davant d’aquestes lletres. Gairebé sembla increïble!

Fi,  vol dir acabament: L’acabament d’una relació entre parelles, entre amics, entre col·legues... L’acabament d’un contracte laboral i, fins i tot, s’acaba fàcilment la paciència.

Fi de: La fi d’una època històrica, d’una pel·lícula, d’una obra de teatre, d’un any,  dels estudis; del curs  de tai-chi, de ioga, de gimnàstica, de conversa, de meditació... La fi de la mateixa vida!

Fidel: Ser fidel... Que difícil! Ser fidel a la societat, a totes les persones que ens envolten, a la parella, als animals, (ells sí que ho són). Ser fidel a un mateix, a les nostres pròpies conviccions; les que teníem des de menuts i... ara s’han esfumat.

Fidel i: Fidel i bona persona, fidel i bon pare de família, fidel i altruista envers els altres, fidel i seguidor d’un partit polític, d’una religió, d’un equip de futbol, d’un club de fans...

Fidel i t: Fidel i... total per què? Fidel i... total per qui? Fidel i... total què en traurem si els altres també en donaran pel sac!

Fidel i ta: Fidel i també generós, fidel i també responsable, fidel i també conseqüent amb les nostres actituds, els nostres costums, la nostra manera de ser...

Fidelitat: Ja hem arribat a la paraula seriosa! Siguem fidels... si més no, a la nostra terra, a la nostra parla, a la nostra Catalunya. Fem cas de les paraules del poeta Salvador Espriu i mantinguem-nos sempre fidels al servei d’aquest poble: EL NOSTRE POBLE!

5 de maig de 2014



2 comentaris: