dissabte, 17 de maig del 2014

SORTIDA A PERPINYÀ AMB EL BUS D'UN EURO


Al sud de França a tot el Departament dels Pirineus Orientals circula un bus en direcció Perpinyà que val un euro. El pots agafar allà on vulguis per aquest preu, només cal tenir en copte els horaris, ja que segons els llocs hi ha més busos i diferents horaris.
Ho havíem sentit dir i vam voler provar-ho. Amb la Roser i la Maria teníem ganes de fer una sortida diferent i ens vam embarcar en l’aventura. De fet vam anar amb el cotxe fins Amèlie les Bains , allà vam agafar el bus en direcció  Perpinyà, aquest ens va deixar a les afores,  a  l’estació del Centre del món, segons Dalí, i allà amb un altre bus ens va conduir al mig de la ciutat i tot pel mateix euro.
 
La primera cosa amb que ens van topar va ser amb el gran  théâtre de  l’Archipel, conjunt arquitectònic de 5 edificis independents, inaugurat a l’octubre de 2011 dels arquitectes Jean Nouvel i Brigitte Mettra. Es un edifici molt original , en destaca l’edifici circular de color vermell , entre el cubs del costat. Gran equipament cultural on si programen  grans obres de teatre, d’òpera, de dansa , o musica clàssica...
 
Continuem la nostra visita seguint la riba del riu Têt , riu que travessa la ciutat, ple de jardins a les voreres.  Aviat aguaitem  el Castillet ,  l’emblema de la ciutat, de final del s. XIV, al llarg dels anys ha servit de castell, de porta d’entrada a la ciutat i de presó .   Avui  entre els seus  murs acull el Museu català de les Arts i les Tradicions populars, també anomenat “La casa pairal”.

Continuem la passejada pel costat del riu, en aquest  dia clar i càlid de maig.  Con a França dinant  aviat, a dinar toquen, anirem al restaurant Roma, on recuperarem forces amb un bon àpat i un bon cafè i continuarem la nostra visita per la ciutat.
 

Des de la plaça del Castillet, travessem la famosa porta de Notre Dame, que separa el Castillet gran del petit i ens endinsem  al centre històric de la ciutat, carrers estrets , plens d’història i plens  de vida. Visitem la catedral de Saint  Jean, L’Hôtel de Ville, o ajuntament , on admirem la famosa escultura del mestre  Maillol, “Méditerranée”.  Passem per  la Lonja Gòtica o Loge du Mer . Ens perdem per carrers estrets,  plens de botigues i gent, entre boniques places amb escultures i aviat sens fa l’hora de tornar, abans fem una visita ràpida a les galeries Lafayette.

Ens queda per veure el castell dels reis de Mallorca, on no podem anar per manca de temps i que deixem per una propera visita.
 
Altre volta a la parada de busos, on un,  ens portarà a la parada del centre del Mon on enllaçarem amb l’altre que ens portarà fins Amèlie les Bains, allà  agafant el cotxe enfilarem ruta cap a Prats de Motllo, coll d’Ares i Ripoll fins arribar a Berga cap a les deu del vespre.

Un dia complet, una bona excursió amb un recorregut una mica diferent dels habituals . Estem cansades però ha valgut la pena.

12/05/2014/




 

4 comentaris:

  1. Molt interessant i unes bones fotografies! No sabia això de l'autobús per un euro, en prenc nota per si algun dia m'animo a fer com vosaltres. Bon diumenge, Anna!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Son llocs propers que sempre es bo fer-hi una escapada, i amb el bus a mes de ser baratet et permet gaudir del paisatge.
      Bona setmana, Silvia!

      Elimina
  2. Ves per on, Anna, heu fet una bona excursió visitant Perpinyà, que sempre es bo conèixer llocs nous i per un euro...Es fa estrany en aquests temps que corren!
    Petonets, Anna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que vam fer una bona excursió, Perpinyà és una ciutat molt bonica. El bus a un euro, crec que es per protegir el medi ambient de la zona i perquè tothom tingui igualtat d'oportunitats.
      Una abraçada, M. Roser.

      Elimina