diumenge, 6 de gener del 2013

ON ÉS EL REI NEGRE ?


Això va passar una nit de Reis, de no se quin any a Berga, quan passava la comitiva dels reis, la carrossa del rei negre anava buida, només hi havia dos patges repartint caramels.
- On és el rei negre? -la gent es preguntava.
- Que li deu haver passat que no hi sigui? –demanaven altres.

La gent estava desconcertada, ningú sabia res. Quan van arribar a la plaça els dos reis també buscaven l’altre, on es deu haver ficat, mai havia fet una cosa així – pensaven- mentre buscaven pels voltants. Estaven ja apunt per fer l’adoració del nen Jesús.

Que li havia passat al reial personatge. Just a l’entrada de la població, algú se li va apropar i li va dir que l’acompanyes, ja que es tractava d’una emergència. El va dur a l’hospital on un home moribund el reclamava . Aquest li va donar una capseta, l’havia de portar aquella nit a la seva néta que era a Mar del Plata a l’Argentina, ell no l’havia vist mai, però calia que li donés això aquella nit, aquella nit llarga, on el Reis passen per tot el món. Allà eren encara les dotze del migdia, tenia temps. Ara ja puc morir tranquil–va dir l’home.

Entre la gent atapeïda de la plaça, les carones dels nens bocabadades miraven encuriosides, de cop es van trobar amb algú que empenyia amb força i acaloradament intentant obrir-se pas entre la gentada, llavors algú va cridar,
- És ell, és el rei negre.

Es va anar obrint pas com podia, quan el coneixien li cedien lloc gentilment; va enfilar de dret cap al Naixement i just quan els altres dos Reis estaven davant del Nadó, ell va arribar en el precís moment que li tocava . Un gran aplaudiment va ressonar en tota la plaça.

El Rei Negre els va saludar amb la mà i després va pujar amb els seus companys al balcó del Ajuntament, on va poder fer els seu discurs com cada any, mentre premia ben fort amb la mà esquerre, la capseta que portava tancada prop del cor, amb la ma dreta aixecada feia la seva peculiar salutació de: HAMA-LA-JI, HAMA-LA-JA!



2 comentaris:

  1. Ai, quina història tan dolça Anna, suposo que aquella nit la màgia del rei negre devia fer arribar la capseta a la nena d'Argentina, o potser ho va fer el servei de correus... Pel cas tan se valia, la qüestió, és que arribés...

    ResponElimina
    Respostes
    1. M. Roser, es clar que va arribar la capseta a Argentina aquella nit, ja saps que la nit de Reis és màgica i que els reis són Mags i poden aconseguir totes les coses.
      Bona nit!!!

      Elimina